logo
پر بازدید ترین عناوین تالار از ابتدا: مطالب زیبا با آیات (تعداد مشاهده:177699)    ایه 59 سوره احزاب(حجاب):زنان مسلمان،جلباب(روپوش) رابه بدن خود نزدیک کنند تا مورد اذیت قرار نگیرند (تعداد مشاهده:140577)    آیا زنان کفار که به اسارت مسلمانان در می آیند بر مسلمانان حلال میشوند و زناشویی با آنها اشکال ندارد (تعداد مشاهده:131483)    اوقات نماز های یومیه در قران (تعداد مشاهده:95517)      پر بازدید ترین عناوین سه ماه گذشته: ترجمه تدبر و نکات مهم تفسیری سوره لقمان: ایات حکمت اموز قران هدایت کننده اهل ایمان و عمل صالح است    تعصب ديني ، ممدوح يا مذموم؟ مفهوم تعصب چيست؟    ياد قيامت: عامل بازدارنده از هر گناه    دعاي مستمر براي عدم انحراف قلب پس از هدايت             

توجه

Icon
Error

farhang Offline
#1 ارسال شده : 1403/06/01 01:24:28 ب.ظ
سید کاظم فرهنگ

رتبه: Advanced Member

گروه ها: member, Administrators
تاریخ عضویت: 1390/02/31
ارسالها: 1,048
Iran (Islamic Republic Of)

48 تشکر دریافتی در 28 ارسال

✏️🌱 #وصیتهاے_شایسته

🔸 كُتِبَ عَلَيْكُمْ إِذا حَضَرَ أَحَدَكُمُ الْمَوْتُ إِنْ تَرَكَ خَيْراً الْوَصِيَّةُ لِلْوالِدَيْنِ وَ الْأَقْرَبِينَ بِالْمَعْرُوفِ حَقًّا عَلَى الْمُتَّقِينَ"‌180/بقره"

🌱 بر شما مقرّر شده كه چون يكى از شما را (نشانه‌هاى) مرگ فرا رسد، اگر مالى از خود به جاى گذارده، براى پدر ومادر ونزديكان به طور شايسته وصيّت كند، اين كار حقّ و شايسته پرهيزكاران است.

👈 بعضى‏ها فکر مى‏کنند وصیّت کردن، زمینه‏ى زود مردن است، در حالى که یک نوع دوراندیشى است واینکه مى‏فرماید: هنگام مرگ وصیّت کنید. چون آن لحظه، آخرین فرصت است وگرنه مى‏تواند سالها قبل از فرا رسیدن مرگ، وصیّت کند.

✏️ بعضى وصیّت کردن را #واجب دانسته‏اند، امّا از جمله‏ى «حقّاً على المتّقین» استفاده مى‏شود که این عمل مستحبّ است وگرنه مى‏فرمود: «حقّاً على المؤمنین»


🔸 در آیه‏ى شریفه به جاى کلمه «مال» از کلمه «خیر» استفاده شده تا روشن شود که مال و ثروت، مایه‏ى خیر و نیکى است و آنچه در اسلام مورد انتقاد قرار گرفته، مال حرام یا علاقه‏ى زیاد به مال یا ترجیح دادن مال بر کمالات فردى و نیازهاى اجتماعى و یا استثمار مردم براى تحصیل آن است.

✏️ #وصیّت باید بر اساس « #معروف» یعنى #عقل‏_پسند باشد، نه از روى کینه و انتقام و یا مهرورزى‏هاى بى ‏جا و بى ‏رویه. چون از ارث، تنها بعضى از بستگان بهره ‏مند مى‏شوند آن هم به مقدار معیّن، لذا اسلام سفارش مى‏کند اگر در میان فامیل کسانى هستند که از ارث محرومند و یا سهم ارث آنان اندک است با وصیّت، در مورد توسعه‏ى سهمیّه آنان اقدام نماید، ولى اگر کسى در این وصیّت رعایت عدالت نکند و یا ظلمى را روا دارد، گناه کبیره انجام داده است.

🖋 وصیّت، نشانه‏ى آن است که مالکیّت انسان حتّى بعد از مرگ در مورد قسمتى از دارایى‏هایش ادامه دارد.مقدار #وصیّت، یک سوم مال است و اگر شخصى در مورد بیش از این مقدار وصیّت کند، اجازه‏ى وارثان شرط است. براى اینکه یاد بگیریم چگونه وصیّت کنیم، بهتر است وصیّت نامه‏هاى اولیاى خدا، شهدا و علما را بخوانیم.

🌹 رسول خدا صلى الله علیه وآله فرمود: هرکس ابتدا به عهده بگیرد که وصیّت شخصى را انجام دهد، ولى سپس بدون عذر آنرا رها کند، هیچ عملى از او قبول نمى‏شود وتمام فرشتگانِ میان آسمان و زمین او را لعنت مى‏کنند و دائماً در غضب خداوند است ودر برابر هر کلمه‏ى »یا ربّ« که مى‏گوید، یک لعنت بر او نثار مى‏شود و پاداش تمام کارهاى قبلى او به پاى وصیّت کننده ثبت مى‏گردد.

📚تفسیر نور


کلمات کلیدی: وصیت خیر مال وصایا والدین

ویرایش بوسیله کاربر 1403/07/03 10:32:46 ق.ظ  | دلیل ویرایش: edit

سیدکاظم فرهنگ
ali Offline
#2 ارسال شده : 1403/07/03 10:32:01 ق.ظ
ali

رتبه: Advanced Member

گروه ها: Moderator, Administrators, member
تاریخ عضویت: 1390/03/24
ارسالها: 1,975

تشکرها: 4 بار
29 تشکر دریافتی در 29 ارسال


🖍اهميت تهيه #وصيتنامه و اطمينان از صحت ان

🔸يَاأَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا شَهَادَةُ بَيْنِكُمْ إِذَا حَضَرَ أَحَدَكُمُ الْمَوْتُ حِينَ الْوَصِيَّةِ اثْنَانِ ذَوَا عَدْلٍ مِّنكُمْ أَوْ آخَرَانِ مِنْ غَيْرِكُمْ إِنْ أَنتُمْ ضَرَبْتُمْ فِي الْأَرْضِ فَأَصَابَتْكُم مُّصِيبَةُ الْمَوْتِ تَحْبِسُونَهُمَا مِن بَعْدِ الصَّلَاةِ فَيُقْسِمَانِ بِاللَّهِ إِنِ ارْتَبْتُمْ لَا نَشْتَرِي بِهِ ثَمَنًا وَلَوْ كَانَ ذَا قُرْبَى وَلَا نَكْتُمُ شَهَادَةَ اللَّهِ إِنَّا إِذًا لَّـمِنَ الْآثِمِينَ
(مائده:106)
اي كساني كه ايمان آورده‌ايد، هرگاه [نشانه‌هاي] مرگ شما فرا رسد، [اگر خواستيد وصيتي بكنيد] شهادت دو عادل از [نزديكان] خودتان ضروري است [تا معتبر شمرده گردد]، و اگر در سفر پيشامدِ مرگ شما فرا رسيد، [و شخص خودي در كنارتان نبود] دو تن ديگر از غير خودتان [را براي شهادت فرا خوانيد]، و اگر [در صداقت آنان] دچار ترديد شديد، بعد از نماز آنها را نگه داريد تا به خدا سوگند ياد كنند كه: ما آن [گواهي] را به هيچ بهايي نخواهيم فروخت، حتي اگر [به سود] نزديكانمان باشد و شهادت الهي را هرگز كتمان نمي‌كنيم كه [اگر چنين كنيم] در اين صورت از گناهكاران [=خودخواهان تنگ‌نظر] خواهيم بود.

__________
💫خداوند متعال مى‌خواهد بگويد: هرگاه كسى احساس كند كه مرگش نزديك شده و بخواهد به آنچه دوست دارد وصيت كند، بايد دو نفر مسلمان عادل را احضار كند و آنها را بر وصيت خود گواه بگيرد. شايسته است بدين نكته اشاره شود كه وصيت مستحب است و بر كسى واجب نيست، مگرآنكه حقّ خدا و يا حقّ مردم بر عهدۀ او باشد و با آشكار شدن نشانه‌هاى مرگ، وى بيم ضايع شدن اين حق را پس از خود داشته باشد.

💫تفسير كاشف


💫 اگر پس از مرگش اولياى او اين #وصيت را نپذيرفتند و در باره آن سوء ظنى داشتند، آن دو شاهد را بازداشت مى‌كنند تا پس از نماز بر صدق شهادت خود به خداى متعال سوگند ياد كنند و به اين وسيله به نزاع خاتمه دهند. بنا بر اين اگر اولياى ميت مطلع شدند كه اين دو شاهد در شهادت خود دروغ گفته و يا در قضيه خيانت كرده‌اند آنان نيز بر صدق ادعاى خود (خيانت شهود) دو شاهد اقامه مى‌كنند. اين است آن مطلبى كه از ظاهر اين دو آيه استفاده مى‌شود.
📚تفسير الميزان

👈 اين حكم از مواردي است كه در عين ابدي بودنِ ضرورت و «روح» آن، «شكل» آن متناسب با #مقتضيات_زمانه در جوامع متمدن منسوخ شده است؛ دليل آن همان باسواد شدن مردم و تبديل «فرهنگ شفاهي» به فرهنگ كتبي است كه بيشتر مردم #وصيت خود را پيش از مرگ مي‌نويسند [و در كشورهاي پيشرفته براي اطمينان بيشتر به ثبت مي‌رسانند]. بديهي است در جوامع بي‌سواد، اعتبار سخن شخص، آخرين كلام او پيش از مرگ است، اين مصداق خود نمونة بارزي است از تغيير شكلي بسياري از احكام فردي و اجتماعي، به تناسب تحولات جامعه.

💫تفسير بازرگان


1⃣- آستانه‌ى مرگ، آخرين فرصت براى وصيّت كردن است.

2⃣- براى پرداخت حقّ، هرگونه #شك را دفع كنيد. تَحْبِسُونَهُما ... إِنِ ارْتَبْتُمْ‌

3⃣- سوگند، يكى از راه‌هاى شك‌زدايى است. «فَيُقْسِمانِ»

4⃣- تنها سوگند به نام «اللّه» ارزشمند و معتبر است. «فَيُقْسِمانِ بِاللَّهِ»

5⃣- براى اداى حقّ از صحنه‌هاى مذهبى و ملكوتى و مكان‌ها و زمان‌هاى مقدّس كمك بگيريم. «مِنْ بَعْدِ الصَّلاةِ فَيُقْسِمانِ بِاللَّهِ»


-6⃣ يكى از عوامل انحراف، محبّت و علاقه‌هاى فاميلى است. «لا نَشْتَرِي بِهِ ثَمَناً وَ لَوْ كانَ ذا قُرْبى‌»

7⃣- كتمان حقّ و خيانت در گواهى، عادل را فاسق مى‌كند و در همه اديان الهى، حرام شمرده شده است. («ذَوا عَدْلٍ»، مى‌شود «لَمِنَ الْآثِمِينَ»)

📚تفسير نور

کاربرانی که در حال مشاهده انجمن هستند
Guest (2)
جهش به انجمن  
شما مجاز به ارسال مطلب در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به ارسال پاسخ در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به حذف مطلب ارسالی خود در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به ویرایش مطلب ارسالی خود در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به ایجاد نظر سنجی در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به رای دادن در این انجمن نمی باشید.

قدرت گرفته از YAF 1.9.6.1 | YAF © 2003-2024, Yet Another Forum.NET
این صفحه در مدت زمان 0.141 ثانیه ایجاد شد.