logo
پر بازدید ترین عناوین تالار از ابتدا: مطالب زیبا با آیات (تعداد مشاهده:179143)    ایه 59 سوره احزاب(حجاب):زنان مسلمان،جلباب(روپوش) رابه بدن خود نزدیک کنند تا مورد اذیت قرار نگیرند (تعداد مشاهده:141732)    آیا زنان کفار که به اسارت مسلمانان در می آیند بر مسلمانان حلال میشوند و زناشویی با آنها اشکال ندارد (تعداد مشاهده:133291)    اوقات نماز های یومیه در قران (تعداد مشاهده:96434)      پر بازدید ترین عناوین سه ماه گذشته: تدبر و فهم سوره جاثیه :خداوند با وجود ایات و نشانه های مختلف در جهان هستی کتاب هدایتگر هم فرستاد    قرآن به عقل، بهاي زيادي داده است. عقل حتی می‌تواند علیه خدا احتجاج کند    ایا بنی اسراییل پس از غرق فرعونیان، به مصر برگشتند و در انجا حاکم شدند؟    رب و معبود ما، بايد دوست‌داشتني و هميشگي باشد       آخرین رویداد تالار: فروش كتاب "باورها و رفتارهاي قرآني" با 50درصد تخفيف بمناسبت عيد سعيد مبعث      

توجه

Icon
Error

Azam.pormaye Offline
#1 ارسال شده : 1400/10/23 04:33:40 ب.ظ
Azam.pormaye

رتبه: Advanced Member

گروه ها: Moderator, member
تاریخ عضویت: 1394/12/17
ارسالها: 651
Iran (Islamic Republic Of)

تشکرها: 7 بار
31 تشکر دریافتی در 31 ارسال


*⚛💮آيا بهشت و جهنم الان وجود دارند يا در اخرت ايجاد ميشوند؟*

💠وَسَارِعُوا إِلَى مَغْفِرَةٍ مِّن رَّبِّكُمْ وَجَنَّةٍ عَرْضُهَا السَّمَاوَاتُ وَالْأَرْضُ أُعِدَّتْ لِلْمُتَّقِينَ ال عمران:133

🌱و بشتابيد [به مسابقة سرعت] به سوي آمرزشي [=پاك شدن و پالايشي] از جانب پروردگارتان و بهشتي به فراخناي [گسترة] آسمانها و زمين كه براي پرواپيشگان [به تدريج] آماده شده.

🔷✨در آية 131 اين سوره ، دوزخ را آماده شده براي كافران «أُعِدَّتْ لِلْكَافِرِينَ»، و در اين آيه بهشت را آماده شده براي متّقين «أُعِدَّتْ لِلْمُتَّقِينَ» شمرده است. فعل مجهول أُعِدَّت،از ريشة عَدّ [شمردن] است و تعديد [در باب تفعيل] مفهوم ذخيره و آماده كردن تدريجي دارد. همچنانكه روز و شب، گرما و سرما و حق و باطل با تدريج و تأني جا به جا مي‌شوند، جهنم و بهشت نيز كه زمينه‌اش در ضمير انسان است؛ با كفر [پوشاندن حقايق]، و با تقوا به تدريج ساخته مي‌شود. در اين مسير مؤمنان به ولايت خدا از انواع تاريكي‌ها به سوي نور، و كافران به ولايت طاغوت‌ها از نور فطري به تاريكي خارج مي‌شوند [بقره 257].

🔷✨«اشاعره» بهشت و دوزخ را از پيش ساخته شده مي‌دانستند و «معتزله» آن را به آينده حواله مي‌دادند. اين آيه، و آيات مشابه، تحقّق و صورت يافتن هر دو را تدريجي و تابع عملكرد آدمي مي‌شمارند. [اين برداشت مرهون ذهن و ضمير روشن و بيدار معلم بزرگ قرآن مرحوم آيت الله طالقاني در تفسير اين آيات است].

👈به تعبير قرآن، بهشت به متقيان نزديك مي‌شود، نه متقيان به بهشت [شعراء 90 ، ق 31، تكوير 13]، دوزخ بر گمراهان بارز و آشكار مي‌گردد نه برعكس [شعراء 91 و نازعات 36]، آتش دوزخ از دلها زبانه مي‌كشد [همزه 7 ] و سوخت آن خود آدميان سنگ دل‌اند (بقره 24 و آل‌عمران 10) . با اين تعابير، جاي شگفتي ندارد اگر قرآن بهشت را دستاورد و ميراثِ خود ساخته آدميان بنامد [مؤمنون 11 ، زمر 74، مريم 63، اعراف 43، زخرف 72، مؤمنون 10، شعراء 85].
دنيا و آخرت را دو اقليم جدا انگاشتن، همچون جدا ديدن فصل كاشت با فصل برداشت، و جدا پنداشتن دنياي دو بُعدي كرم ابريشم با دنياي سه بُعدي پروانه پس از خروج از پيله است.

📚تفسير بازرگان

┄═❁🍃❈🌸❈
farhang Offline
#2 ارسال شده : 1403/11/05 12:16:49 ق.ظ
سید کاظم فرهنگ

رتبه: Advanced Member

گروه ها: member, Administrators
تاریخ عضویت: 1390/02/31
ارسالها: 1,074
Iran (Islamic Republic Of)

48 تشکر دریافتی در 28 ارسال

دربارهٴ بهشت و جهنم كه سؤال مي‌شود بله بهشت و جهنم الآن موجود است هيچ ترديدي نيست

﴿أُزْلِفَتِ الْجَنَّةُ لِلْمُتَّقِينَ﴾[9] است ﴿أُعِدَّتْ لِلْكَافِرِينَ﴾[10] است، جهنم ﴿أُعِدَّتْ﴾ اين ﴿أُعِدَّتْ﴾ كه به جهنم اسناد داده مي‌شود اين ﴿أُزْلِفَتِ﴾ كه به بهشت نسبت داده مي‌شود ﴿أُزْلِفَتِ الْجَنَّةُ لِلْمُتَّقِينَ﴾ اينها همه نشانه موجود بودن بهشت و جهنم است و از وجود مبارك امام رضا(سلام الله عليه) هم نقل شده است كه حضرت فرمود: «ليس منّا» از ما نيست كسي كه انكار كند آفرينش كنوني بهشت و جهنم را آنها هم‌اكنون موجودند، خب يك عده‌اي همان حارثة‌بن زيد كه گفت كه من گويا عواي اهل دوزخ را مي‌شنوم، گويا زوزهٴ سگان جهنم را مي‌شوند، عواي و ناله و زوزهٴ جهنميان را مي‌شنوم همين است ديگر، مرحوم كليني بعد از نقل جريان حارثةبن زيد از وجود مبارك پيغمبر(صلّي الله عليه و آله و سلّم) نقل كرد كه آن حضرت تصديقش كرد فرمود: «عبد نوّر الله قلبه أبصرت فاثبت»[11] كه او را به ثبات قدم و اينها دعوت كرده است.

پرسش: منظور بهشت و جهنم برزخي نيست كه جهنم و برزخ...

پاسخ: .. برزخي هم كه باشد آن هم با قيامت كبرا هست، حضرت آن را نفي نكرده در برزخ هم همين طور است در جهنم برزخي هم همين طور است در جهنم كبرا هم است،
اصولاً برزخ را جهنم كبرا گرم مي‌كند يعني يك دري از جهنم كبرا به طرف برزخ مي‌آيد كه ﴿النَّارُ يُعْرَضُونَ عَلَيْهَا غُدُوّاً وَ عَشِيّاً﴾[12] بعد ﴿يَوْمَ تَقُومُ السَّاعَةُ أَدْخِلُوا آلَ فِرْعَوْنَ أَشَدَّ الْعَذَابِ﴾[13] در بهشت هم همين طور است اگر قبر «روضة من رياض الجنة» براي اينكه دري از بهشت كبرا به قبر باز مي‌شود و اگر قبر براي يك عده‌اي «حفرة من حفر النيران»[14] براي اينكه يك روزنه‌اي از جهنم به اين قبر باز مي‌شود كه فرمود ﴿النَّارُ﴾، درباره آل‌فرعون كه راجع به جهنم برزخي و اينها فرمود: ﴿النَّارُ يُعْرَضُونَ﴾ اين آل ‌فرعون ﴿عَلَيْهَا غُدُوّاً وَ عَشِيّاً﴾[15] بامداد و شامگاه اينها را معروض بر نار مي‌كنند، حالا يا بامداد و شامگاه بالخصوص مراد است يا منظور دائم است نظير آنچه كه دربارهٴ بهشتيها كه در «روضة من رياض الجنة» در برزخ بهشتي هستند فرمود: ﴿لَهُمْ رِزْقُهُمْ فِيهَا بُكْرَةً وَ عَشِيّاً﴾[16] بامداد و شامگاه و پگاه روزي اينها را به اينها عطا خواهند كرد، اين براي قبري كه «روضة من رياض الجنة» آن براي قبري كه «حفرة من حفر النيران»[17] است. فرمود: ﴿النَّارُ يُعْرَضُونَ﴾ اين آل ‌فرعون ﴿عَلَيْهَا غُدُوّاً وَ عَشِيّاً﴾ بعد وقتي قيامت شد ﴿أَدْخِلُوا آلَ فِرْعَوْنَ أَشَدَّ الْعَذَابِ﴾[18] خب.

ایت اله جوادی املی تفسیر سوره نحل
سیدکاظم فرهنگ
farhang Offline
#3 ارسال شده : 1403/11/12 08:29:39 ب.ظ
سید کاظم فرهنگ

رتبه: Advanced Member

گروه ها: member, Administrators
تاریخ عضویت: 1390/02/31
ارسالها: 1,074
Iran (Islamic Republic Of)

48 تشکر دریافتی در 28 ارسال
دو جهنم داریم: منقول و غیرمنقول

كفار واقعاً‌ در عذاب‌اند، الآن هم در عذاب اليم‌اند،‌ نظير بخش ابتدايي سورهٴ مباركهٴ «نساء‌» كه دارد‌: ﴿إِنَّ الَّذِينَ يَأْكُلُونَ أَمْوَالَ الْيَتَامَي ظُلْماً إِنَّمَا يَأْكُلُونَ فِي بُطُونِهِمْ نَاراً وَ سَيَصْلَوْنَ سَعِيراً﴾[40]
اين يك جهنمي منتظَري دارد كه در قيامت به آن مي‌رسد،‌ اما هم‌اكنون دارد شعله مي‌خورد ما به اسرار قيامت به اندازه نَمي، اطلاع داريم از اسرار قيامت كسي اطلاع كامل ندارد

از ظاهر آيات بر مي‌آيد كه ما دو تا #جهنم داريم،‌ يك جهنم غير منقول كه ﴿أُعِدَّتْ لِلْكَافِرِينَ﴾[41] ‌، يك جهنم منقول كه جهنم را مي‌آورند برابر پايان سورهٴ مباركهٴ «فجر» كه فرمود: ﴿وَ جِي‌ءَ يَوْمَئِذٍ بِجَهَنَّمَ يَوْمَئِذٍ﴾[42] كذا و كذا.
‌ملاحظه مي‌فرماييد ذيل اين آيه رواياتي است كه با زنجير كشان‌كشان جهنم را مي‌آورند،‌ اين كدام جهنم است كه با زنجير مي‌آورند؟ يك جهنم منقول است ديگر.

ما دليل عقلي نداريم كه جهنم فقط يك‌دانه است فقط غير منقول است آن را عقلاً و نقلاً پذيرفتيم كه هست و «مما لا ريب فيه»‌ است،‌ اما دليل نداريم كه اين آيه سورهٴ مباركهٴ «فجر» را توجيه كنيم ما چه مي‌دانيم اسرار قيامت چه خبر است؟
اينها را برهان عقلي بر نمي‌دارد، مهم‌ترين برهاني كه بر ضرورت وحي و نبوت اقامه شده است برهاني است كه حكما اقامه كردند كه خيلي از اسرار در عالم هست يك، ما با آنها، آنها با ما ارتباط تنگاتنگ داريم دو، و بايد آنها را بشناسيم سه، و هيچ راهي نداريم جز وحي كه خدا به ما بفهماند چهار، پس وحي حق است، مگر عقل به اين جزئيات دسترسي دارد خبر دارد؟‌ لذا هيچ تعارضي هم بين عقل و نقل نيست، عقل در خطوط كلي معاد فتوا مي‌دهد كه نقل آن را تأييد مي‌كند‌ در خطوط جزئي معاد عقل تابع محض است.
بنابراين ما دليلي نداريم كه بخش پاياني سورهٴ مباركهٴ «فجر» را توجيه كنيم

تفسیر سوره نحل- ایت اله جوادی املی
سیدکاظم فرهنگ
کاربرانی که در حال مشاهده انجمن هستند
Guest
جهش به انجمن  
شما مجاز به ارسال مطلب در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به ارسال پاسخ در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به حذف مطلب ارسالی خود در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به ویرایش مطلب ارسالی خود در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به ایجاد نظر سنجی در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به رای دادن در این انجمن نمی باشید.

قدرت گرفته از YAF 1.9.6.1 | YAF © 2003-2025, Yet Another Forum.NET
این صفحه در مدت زمان 0.213 ثانیه ایجاد شد.