رتبه: Advanced Member
گروه ها: member
تاریخ عضویت: 1390/03/30 ارسالها: 102
تشکرها: 1 بار 12 تشکر دریافتی در 9 ارسال
|
خواص بعضی از میوه ها که در قرآن آمده است نگاهي به ساختمان ميوه به هنگامي كه به ثمرمي نشيند و همچنين نگاهي به چگونگي رسيدن آن ها كنيد، كه در اين ها نشانه روشني از قدرت وحكمت خدا براي افرادي كه اهل يقينند است
خرما، انگور، انار، زيتون و انجير ميوه هايي بهشتي هستند كه در قرآن و در آيات گوناگون به آن ها اشاره شده است. در آيات 65 و 67
سوره نحل مي بينيم كه به فرستادن آبي از آسمان آبي و سپس به زنده ساختن زمين بعد از مردنش و همين طور به ميوه هاي خرما و انگور توجه شده است.
در آيه 19 سوره مؤمنون چنين آمده است كه؛ پس پديد آورديم براي شما بدان باغ هايي از خرما بن ها و انگورها شما راست درآن ميوه هايي فراوان و از آن مي خوريد.
و همچنين در آيه بعدي همين سوره مي خوانيم؛ و درختي كه برون مي آيد از طور سينا، مي رويد با روغن و رنگي (نان خورشي) براي خورندگان.
در تفسير مي خوانيم كه خرما و انگور تنها محصول آن ها نيست بلكه اين دو محصول عمده و پر ارزش آن هاست وگرنه انواع مختلفي از ديگر ميوه ها در آن يافت مي شود.
در آيه 27 سوره فاطر به انواع مختلف ميوه ها اشاره شده كه مي گويد:«آيا نديدي كه خدا باران را از آسمان فرود آورد و به آن انواع ميوه هاي گوناگون و رنگارنگ پديد آورد و در زمين از كوه ها طرق زياد و اصناف و رنگ هاي مختلف سفيد و سرخ و سياه خلقت فرمود» چنانكه مثلا در انگور شايد بيش از 50 نوع، و در خرما حدود 70 نوع وجود دارد.
دراين جا سؤالي پيش مي آيد كه چرا در ميان انواع ميوه ها بالخصوص روي اين ميوه ها تكيه شده است؟
در پاسخ بايد به اين نكته توجه داشت كه از نظر تحقيقات علمي غذاشناسان كمتر ميوهاي وجود دارد كه براي بدن انسان به اندازه اين ميوه ها مفيد و مؤثر باشد. نكته ديگري كه در پاسخ به سؤال فوق بايد يادآور شد اين است كه چون در حجاز، مدينه و طائف همين ميوه ها بدست مي آمد از اين رو خداوند نعمت هايي را ذكر مي كند كه مردم آن ها را بشناسند.
هم چنين در آيه 99 سوره انعام به خلقت عجيب انار اشاره شده است: « و هم اوست خدايي كه از آسمان باران فرو بارد تا هر نبات بدان برويانيم و سبزه ها را از زمين برون آريم و در آن سبزه ها دانه هايي كه بر روي هم چيده شده پديد آريم و از نخل خرما خوشه اي پيوته به هم بر انگيزيم و باغ هاي انگور و زيتون و انار كه برخي شبيه و برخي نامشبه به هم است، خلق كنيم. شما در آن باغ ها هنگامي كه ميوه ي آن پديد آيد و برسد به چشم تعقل بنگريد كه در آن، آيات و نشانه هاي قدرت خدا براي اهل ايمان هويداست.»
و در آيه اول سوره تين با قسم به انجير و زيتون آن ها را دوباره به ياد مردم مي آورد. همان طور كه ما ر قرن 21 ميلادي مي دانيم، اين ميوه ها خواص زيادي، هم در پزشكي و هم در صنعت دارند.
و با خواندن قرآن اين معجزه هميشه زنده مي فهميم كه اين عجايب نشانه اي از فدرت و حكمت خداست، خدايي كه چندين هزاره ي گذشته به اين عجايب و هزاران راز نهفته در قرآنش اشاره كرده كه حال با گذشت زمان دانشمندان اعصار به كشف آنان مي پردازند و حكمتش را در مي يابند.منابع: 1- تفسير نمونه. 2- تفسير الميزان 3- تفسير جامع. 4- تفسير مجمع البيان. 5- تفسير روض الجنان و روح الجنان. 6 - مجله دانشمند ( داشمند 10 ماهنامه دي 1382). 7- سبزي ها و ميوه هاي شفا بخش ( لئونس كارليد، ترجمه مهدي نراقي ). کلمات کلیدی:میوه بهشتی انار خرما انگور زیتون انجیر ویرایش بوسیله کاربر 1393/07/11 08:57:53 ب.ظ
| دلیل ویرایش: space
|
|
|
|
جهش به انجمن
شما مجاز به ارسال مطلب در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به ارسال پاسخ در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به حذف مطلب ارسالی خود در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به ویرایش مطلب ارسالی خود در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به ایجاد نظر سنجی در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به رای دادن در این انجمن نمی باشید.