logo
پر بازدید ترین عناوین تالار از ابتدا: مطالب زیبا با آیات (تعداد مشاهده:176956)    ایه 59 سوره احزاب(حجاب):زنان مسلمان،جلباب(روپوش) رابه بدن خود نزدیک کنند تا مورد اذیت قرار نگیرند (تعداد مشاهده:140029)    آیا زنان کفار که به اسارت مسلمانان در می آیند بر مسلمانان حلال میشوند و زناشویی با آنها اشکال ندارد (تعداد مشاهده:130758)    اوقات نماز های یومیه در قران (تعداد مشاهده:95069)      پر بازدید ترین عناوین سه ماه گذشته: ترجمه تدبر و نکات مهم تفسیری سوره لقمان: ایات حکمت اموز قران هدایت کننده اهل ایمان و عمل صالح است    وصیت در چه چیزهایی و برای چه کسانی؟    قمار، پليد و شيطاني است. از ان اجتناب كنيد    تعصب ديني ، ممدوح يا مذموم؟ مفهوم تعصب چيست؟             

توجه

Icon
Error

SAGHI Offline
#1 ارسال شده : 1391/12/23 11:25:10 ق.ظ
SAGHI

رتبه: Advanced Member

گروه ها: member
تاریخ عضویت: 1390/03/30
ارسالها: 102

تشکرها: 1 بار
12 تشکر دریافتی در 9 ارسال
سلام به همه اونایی که این متن و میخونن بیان از سال جدید قول بدیم به خودمون که تا اونجایی که میتونیم خوشرو و خوش اخلاق باشیم تا خدا از ما راضی و خوشنود باشه .

برترین صفت در انسان از نظر شما چیست؟

شاید خوش خویی بهترین صفت انسانی باشد که صفتی برتر از آن وجود ندارد. از این رو آن را بهترین خلق بشر و مهمترین علت تعالی بشر و عامل جلب و جذب دلها دانسته اند.


تاثیر سحرانگیز خوش اخلاقی


از پیامبر(ص) نقل شده که فرمود:

العبد لیبلغ بحسن خلقه عظیم درجات الاخره و اشرف المنازل و انه لضعیف العباده و ان لعبد لیبلغ من سوءخلقه اسفل درک جهنم؛

به درستی که بنده به سبب اخلاق خوب به درجات بزرگ آخرت و بالاترین منزل ها می رسد درحالی که عبادت او ضعیف و اندک است. این در حالی است که بنده به سبب اخلاق بد و زشتی که دارد به پایین ترین درجات دوزخ می رسد. (المحجه البیضاء، فیض کاشانی، ج۵، ص۳۹)

خداوند درقرآن می فرماید که علت جذب دل های مردم به سوی پیامبر(ص) خلق خوش وی بوده است که خود از آن به خلق عظیم یاد می کند و می فرماید: «و انک لعلی خلق عظیم (قلم آیه۴). همین خوی بزرگ و منش خوش وی بوده است که مردم را گرداگردش پروانه وار جمع کرد؛ درحالی که اگر می خواست با تمام ثروت های زمین دل های مردم را به سوی خود بکشاند شدنی نبود.

به سبب رحمت خداست که تو با آنها اینچنین خوشخوی و مهربان هستی، اگر تندخو و سخت دل بودی از گرد تو پراکنده می شدند، پس بر آنها ببخشای و برایشان آمرزش بخواه و درکارها با ایشان مشورت کن و چون قصد کاری کنی، بر خدای توکل کن، که خدا توکل کنندگان را دوست دارد (آل عمران آیه ۱۵۹)

پیامبرگرامی(ص) سفارش های خویش می فرماید:

انکم لن تسعوا الناس باموالکم فسعو هم ببسط الوجوه و حسن الخلق؛

هرگز شما نمی توانید با اموال خود پاسخگوی نیازهای همه مردم باشید و رضایت و خشنودی آنان را جلب کنید پس با گشاده رویی و خوش خویی آنان را خشنود کنید .

(بحارالانوار، ج۱۷، ص۹۴۳)


خوش خلقی، عامل محبوبیت پیامبر(ص(


همین خوش خلقی پیامبر(ص) بود که دشمنان را به سویش می کشاند و اسیرشان می کرد. بسیاری ازدشمنان پیامبر(ص) از کسانی بودند که به سبب خوش خویی آن حضرت، اسلام را پذیرفتند و دست از کفر و عناد و الحاد کشیدند. آن حضرت نیز نه تنها بیان می کرد که هدف و فلسفه بعثتش اتمام و اکمال مکارم اخلاقی است (محجه البیضاء، ج۵، ۹۸) بلکه دیگرانی را که اهل این کار بودند به عناوین مختلف تشویق و ترغیب می کرد.

در کتب تاریخی و روایی آمده است که درسال نهم هجری حضرت پیامبر(ص) به امیرمومنان(ع) دستور می دهد تا به جنگ قبیله حاتم طایی برود. در آن سال ها سرپرستی و ریاست قبیله به عدی بن حاتم رسیده بود. سپاه امیرمومنان(ع) قبیله طی را شکست سختی داد و عدی به شام گریخت و خواهرش و اعضای باقیمانده قبیله، اسیر و دربند شدند.) سیره ابن هشام، ج۴، ص۵۲۲)

هنگامی که خواهر عدی با تلاش زیاد، توانست نزد رسول خداوند بار یابد خطاب به آن حضرت(ص) گفت: ای محمد! پدرم حاتم طایی از دنیا رفت و نگهدارنده ام گریخت. اگر مصلحت می دانی مرا آزاد کن و سرزنش قبائل عرب را از من دور ساز؛ چون پدرم بردگان را آزاد می کرد و از همسایگان نگهبانی می نمود و به مردم غذا می داد و آشکارا سلام می کرد و طرفدار صلح بود و در حوادث تلخ روزگار به مردم کمک می رساند.
پیامبراکرم(ص) فرمود: یا جاریه هذه صفه المومنین حقا لوکان ابوک مسلما لترحمنا علیه؛ ای کنیز این صفات همان صفات مومنان راستین است. اگر پدرت مسلمان بود بر او رحمت می فرستادم.
آنگاه به مسئولان امر فرمان داد تا وی را آزاد کنند و فرمود: خلو عنها فان اباها کان یحب مکارم الاخلاق؛ به احترام این که پدرش ارزش های اخلاقی را دوست می داشت او را آزاد و رها کنید. (زهرالربیع ص۹۸)

امیرمومنان علی(ع) سفارش می کند که با مردم با خوش رویی و خوش خویی رفتار کنید تا اگر مردید بر شما بگریند و اگر زنده ماندید خواهان معاشرت با شما باشند: خالطوا الناس مخالطه ان متم معها بکوا علیکم و این عشتم حنوا الیکم (نهج البلاغه، ص۲۹۰۱)


کلمات کلیدی:اخلاق خلق خوشخو خوشرو مردم

ویرایش بوسیله کاربر 1396/02/04 03:23:54 ب.ظ  | دلیل ویرایش: space

کاربرانی که در حال مشاهده انجمن هستند
Guest
جهش به انجمن  
شما مجاز به ارسال مطلب در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به ارسال پاسخ در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به حذف مطلب ارسالی خود در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به ویرایش مطلب ارسالی خود در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به ایجاد نظر سنجی در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به رای دادن در این انجمن نمی باشید.

قدرت گرفته از YAF 1.9.6.1 | YAF © 2003-2024, Yet Another Forum.NET
این صفحه در مدت زمان 0.179 ثانیه ایجاد شد.