logo
پر بازدید ترین عناوین تالار از ابتدا: مطالب زیبا با آیات (تعداد مشاهده:177728)    ایه 59 سوره احزاب(حجاب):زنان مسلمان،جلباب(روپوش) رابه بدن خود نزدیک کنند تا مورد اذیت قرار نگیرند (تعداد مشاهده:140597)    آیا زنان کفار که به اسارت مسلمانان در می آیند بر مسلمانان حلال میشوند و زناشویی با آنها اشکال ندارد (تعداد مشاهده:131552)    اوقات نماز های یومیه در قران (تعداد مشاهده:95545)      پر بازدید ترین عناوین سه ماه گذشته: ترجمه تدبر و نکات مهم تفسیری سوره لقمان: ایات حکمت اموز قران هدایت کننده اهل ایمان و عمل صالح است    تعصب ديني ، ممدوح يا مذموم؟ مفهوم تعصب چيست؟    ياد قيامت: عامل بازدارنده از هر گناه    دعاي مستمر براي عدم انحراف قلب پس از هدايت             

توجه

Icon
Error

عنوان جدید ارسال پاسخ
ali Online
#1 ارسال شده : 1400/07/14 09:38:31 ق.ظ
نقل قول
ali

رتبه: Advanced Member

گروه ها: Moderator, Administrators, member
تاریخ عضویت: 1390/03/24
ارسالها: 1,977

تشکرها: 4 بار
29 تشکر دریافتی در 29 ارسال

کشف تازه دانشمندان: عامل ویرانی شهر قوم لوط در ۳۶۰۰ سال پیش انفجار شهاب‌سنگ بوده است

دانشمندان می‌گویند انفجار یک شهاب‌سنگ ۵۰ متری عامل ویرانی عظیم شهر باستانی منسوب به قوم لوط در ۳۶۰۰ سال پیش بوده است.

حفاری‌های جدید باستان‌شناسی در شهر تل‌الحمام واقع در غرب اردن کنونی نشان می‌دهد یک حادثه کیهانی باعث شده است تا حدود ۳۶۵۰ سال پیش این شهر ساحلی در نزدیکی دریای مرده به طور کامل نابود شود. محققان تخمین می‌زنند انفجار این شهاب‌سنگ قدرت تخریبی معادل ۱۰۰۰ برابر قوی‌تر از بمب اتمی هیروشیما ایجاد کرده است.


تجزیه و تحلیل شواهد برجای مانده در ویرانه‌های تپه باستانی تل‌الحمام نشان می‌دهد یک شهاب‌سنگ به عرض تقریبا ۵۰ متر در ارتفاع ۴ کیلومتر بالاتر از سطح زمین منفجر شده است و پس از یک نور خیره‌کننده، موجی از گرمای ۲ هزار درجه ایجاد کرده است.

حرارت ایجاد شده به حدی بوده است که بلافاصله بدنه‌های چوبی خانه‌ها را سوزانده و اشیاء فلزی مانند شمشیر، نیزه و حتی سازه‌های سفالی و آجری را ذوب کرده است. با این حال این همه‌ی تخریب نبوده، چند ثانیه بعد یک موج شوک انفجار عظیم از راه رسیده و همه چیز از جمله مجموعه کاخ ۵ طبقه با دیواری مستحکم به ضخامت ۴ متر را ویران کرده است.

شهر تل‌الحمام با مساحتی ده برابر بزرگتر از اورشلیم در طول عصر برنز میانی برای حدود دو هزار سال بزرگترین شهر تمدن دنیای باستان در جنوب شام محسوب می‌شد، با این حال به یکباره از میان رفت و برای بیش از ۶۰۰ سال بدون سکنه باقی ماند.

کاوش‌های اولیه باستان‌شناسی وجود مواد غیرمعمول نظیر سفال‌های ذوب‌شده، ذغال‌سنگ، آجر «حباب‌دار»، دانه‌های سوخته و خاکستر حجمی از تخریب عظیم را نشان می‌داد. پژوهشگران نخست با تجزیه و تحلیل‌های رسوبات و لایه‌های خاک مواردی همچون جنگ، آتش‌سوزی، فوران آتشفشانی و زمین‌لرزه را بررسی و رد کردند و گفتند هیچ‌کدام از این رویدادها نمی‌تواند گرمایی مشابه ایجاد کند. تا اینکه سرانجام بیل مکانیکی کاوشگران تکه سنگ‌های کوارتز را در محل پیدا کرد که نشانه‌ای از یک اتفاق شدید و درجه حرارت ناگهانی بالا حاصل از برخورد کیهانی بود.


دانشمندان معتقدند تل‌الحمام همان سدوم، یا شهر قوم لوط، است که مطابق روایات کتاب مقدس به دلیل «اعمال غیراخلاقی» ساکنانش مشمول غضب خدا شد و گزارش ویران شدنش در سفر پیدایش تورات آمده است.

دکتر کنت که در این تحقیق با فیلیپ سیلویا، استاد باستان‌شناسی کتب مقدس در دانشگاه ساوت‌وست ترینیتی آمریکا همکار بوده می‌گوید: «همه مشاهدات ذکر شده در سفر پیدایش عهد عتیق با یک ضربه هوایی مطابقت دارد.»

وی اضافه کرد: «هرچند با اطمینان صددرصد علمی نمی‌توان گفت که شهر ویران شده همان شهر سدوم عهد عتیق است، با این حال توصیف شاهدان عینی از این حادثه فاجعه‌بار در ۳۶۰۰ سال پیش احتمالا به یک سنت شفاهی تبدیل شده و در قالب یک گزارش مکتوب در کتاب مقدس تورات در مورد نابودی قوم لوط آمده است.»

در روایت کتاب مقدس ذکر شده که به لوط پیامبر دستور داده شد از شهر خارج شود و پشت سر خود را نگاه نکند اما همسر لوط لحظه‌ای درنگ کرد و به «ستونی از نمک» تبدیل شد در حالی که «آتش و گوگرد از آسمان می‌بارید و دود غلیظ از شهر بلند بود».

نقل از يورونيوز فارسي

https://per.euronews.com...-city-of-sodom-in-jordan


ساکنان منطقه در لحظه بینایی خود را از دست داده اند و حرارت ایجاد شده به حدی بوده است که بلافاصله بدنه‌های چوبی خانه‌ها را سوزانده و اشیاء فلزی مانند شمشیر، نیزه و حتی سازه‌های سفالی و آجری را ذوب کرده است. با این حال این همه‌ی تخریب نبوده، چند ثانیه بعد یک موج شوک انفجار عظیم از راه رسیده و همه چیز از جمله مجموعه کاخ ۵ طبقه با دیواری مستحکم به ضخامت ۴ متر را ویران کرده است.به‌ دست‌ آوردن پاسخ به تقریبا ۱۵ سال کاوش‌های طاقت‌فرسا به‌ دست صدها نفر نیاز داشت.

بیش از ۲۰ دانشمند در ۱۰ ایالت آمریکا و همچنین کانادا و جمهوری چک برای حل معمای شهر تال‌الحمام، مواد کاوش‌شده را به‌دقت تجزیه‌وتحلیل کردند. گروه پژوهشی نتایج یافته‌هایش را به‌تازگی در نشریه ساینتیفیک ریپورتس منتشر کرده است. ۲۱ نویسنده‌ی متخصص در چندین رشته مختلف شامل باستان‌شناسی، زمین‌شناسی، ژئوشیمی، ژئومورفولوژی، کانی‌شناسی، دیرین‌گیاه‌شناسی، رسوب‌شناسی، پزشکی و متخصصان برخورد کیهانی در نگارش مقاله مشارکت کردند.

نقل از سايت
https://kipagem.ir/the-t...ots-people-with-meteors/



در ادامه اين شواهد را با آيات قران كه عذاب قوم لوط را گزارش كرده است، بررسي مي كنيم.


كلمات كليدي: لوط عذاب شهابسنگ انفجار الحمام سدوم
Guest
#2 ارسال شده : 1400/07/17 09:51:33 ق.ظ
Guest

رتبه: Guest

گروه ها: Guests
تاریخ عضویت: 1391/10/20
ارسالها: 811

17 تشکر دریافتی در 16 ارسال


هلاکت قوم لوط چگونه بوده است؟ آیا سه عذاب مختلف آمده است؟

و از آيه شريفه ((فاخذتهم الصيحة مشرقين فجعلنا عالیها سافلها و امطرنا علیهم حجاره من سجیل در سوره حجر )) بر مى آيد كه غير از خسف و غير از سنگباران شدن ، عذاب صيحه نيز بر آنان نازل شده حال وضع چگونه بوده و چرا سه جور عذاب بر آنان نازل شده با اينكه براى نابوديشان يكى از آنها كافى بوده خدا مى داند، ولى بر حسب تئورى و فرض مى توان احتمال داد كه در نزديكى آن سرزمين كوهى بلند بوده كه آتشفشان شده و در اثر انفجارش صدايى مهيب برخاسته و در اثر شدت فوران ، سنگها بر سر قريه باريدن گرفته و زلزله بسيار مهيبى رخ داده كه زمين زير و رو شده است ، و خدا داناتر است .


تفسير المیزان
جمال گنجه ای Offline
#3 ارسال شده : 1400/07/19 09:02:30 ق.ظ
نقل قول
جمال گنجه ای

رتبه: Member

گروه ها: member
تاریخ عضویت: 1394/05/02
ارسالها: 26
Armenia
مکان: ایران تهران

1 تشکر دریافتی در 1 ارسال

نحوه عذاب قوم لوط: انفجار بزرگ، یا انفجار هسته¬ای؟

برای توضیح آیه 65 سوره هود باید شرحی عرض کنیم:
از آیه 74 فهمیده می¬شود عذاب هلاکت قوم لوط می باید عذاب ویژه¬ای بوده باشد.
تاکنون در داستانهای پیامبران با بعضی از انواع عذاب¬ها آشنا شده¬ایم.
( طوفان نوح ، باد سخت مداوم 180 ساعته ، صدای مهیب نابودکننده ، و غیره ، اما آنچه در آیه 74 آمده کاملاً متفاوت است )

«بالایشان را پائین» قرار دادن یعنی اینکه شهر از جایش کنده شده ، به ارتفاعی بالا برده شده ، و سپس واژگون شده ، و آنگاه در همان حالت واژگونی به پائین برگشته باشد .

در آیه 65 به لوط سفارش شده که نه خودش و نه هیچیک از پیروانش به پشت سر خویش برنگردند و موضوع آنقدر اهمیت داشته که به لوط تأکید شده که تو پشت سر همه آنها قرار گیر (تا آنها از این توصیه تخلف نکنند)
اگر لوط یا یکی از پیروانش از این دستور تخلف می¬کردند و به پشت سر خویش نگاه می¬کرد چه می¬دید؟
حتماً اتفاقاتی را که آیه 74 به آن اشاره دارد می¬دید .
و چرا نباید آن را می¬دید؟

عقل معمولی بما می¬گوید آنها برای دیدن آن صحنه انگیزه قوی داشتند . پس منع نشدند مگر بخاطر اینکه دیدن آن صحنه برایشان ضرر داشته است.

انگیزه آنها برای دیدن آن صحنه این بود که آنها یکی از صحنه¬های ظهور قدرت خداوندی را می¬دیدند ، و این ، برایشان هم مایه لذت و هم مزید ایمان بود و لذا دیدن آن منع عقلی نداشت بلکه توجیه عقلی هم داشت پس منع آن هیچ دلیلی ندارد مگر اینکه حاوی ضرری برای آنها بوده باشد.

در این موضوع چه ضرری بوده است؟

به احتمال قوی این موضوع بالا پریدن آن شهر و واژگون شدن و افتادن آن ، در نتیجه یکنوع انفجار بسیار قوی بوده که دیدن آن با چشم غیر مسلح احتمال خطر و بلکه کوری داشته و شاید علت منع آنها نیز همین بوده است.
اینکه از آن دور باشند و به آن نگاه نکنند نیز مؤید همین احتمال است.
حتماً پس از اینکه لوط از حقیقت ماجرا خبردار شد فوراً دست بکار شد و پیروان خود را جمع و جور کرد. هرچه چیزهای دم دستی که بنظرشان مهم می¬آمد جمع کردند و جان به در بردند و حتماً با شتاب راه می¬سپردند.
و چون مطابق آیه 66، آن اتفاق هنگام صبح افتاد، معلوم می¬شود لوط و پیروانش از آن نقطه خیلی دور شده بودند.
و چون هنوز توصیه «مبادا به پشت سر خویش برگردید» برقرار بود، معلوم می¬شود شدت انفجار و شدت شعاع تابش و شدت نور آن آنقدر زیاد بوده که حتی برای فاصله طولانی هم ایجاد ضرر می¬نموده است.


همه این علائم ما را به یک حادثه انفجار هسته¬ای می¬رساند که آن ملائکه مأمور نیــز متخصصان ایجاد و کنترل آن بودند.
ali Online
#4 ارسال شده : 1400/07/21 02:54:25 ب.ظ
نقل قول
ali

رتبه: Advanced Member

گروه ها: Moderator, Administrators, member
تاریخ عضویت: 1390/03/24
ارسالها: 1,977

تشکرها: 4 بار
29 تشکر دریافتی در 29 ارسال
هود:82
فَلَمَّا جَاءَ أَمْرُنَا جَعَلْنَا عَالِيَهَا سَافِلَهَا وَأَمْطَرْنَا عَلَيْهَا حِجَارَةً مِّن سِجِّيلٍ مَّنضُودٍ
پس چون فرمان ما فرا رسيد، آن [ديار] را زير و رو کرديم و بر آنان باراني از سنگ گدازه‌هاي [آتشفشاني] پي در پي [=موج مانند] فرستاديم. 93
______
93- برحسب آيات متعدد قرآن، قوم لوط در اثر انفجار ناگهاني پوسته زمين، ناشي از تراکم گازها و مواد مذاب طبقات زيرين، که اصطلاحاً بمب آتشفشاني نام گرفته، نابود شدند. اين حادثه با موج انفجار و خروش شديدي که «صيحه» ناميده مي‌شود آغاز گرديد و با زير و رو شدن و جابجائي طبقات فوقاني، شهر و ساکنان آن را در کام خود فرو برد و سپس باراني از گدازه‌ها و سنگريزه‌هاي داغ منطقه را پوشاند.

حجر 73 (15:73) و 74- فَأَخَذَتْهُمُ الصَّيْحَهُ مُشْرِقِينَ فَجَعَلْنَا عَالِيَهَا سَافِلَهَا وَأَمْطَرْنَا عَلَيْهِمْ حِجَارَهً مِنْ سِجِّيلٍ
شعراء 173 (26:173) - وَأَمْطَرْنَا عَلَيْهِمْ مَطَرًا فَسَاءَ مَطَرُ الْمُنْذَرِينَ
قمر 34 (54:34) - إِنَّا أَرْسَلْنَا عَلَيْهِمْ حَاصِبًا إِلَّا آلَ لُوطٍ نَجَّيْنَاهُمْ بِسَحَرٍ

تفسير اقاي بازرگان

ویرایش بوسیله کاربر 1400/07/27 02:13:00 ب.ظ  | دلیل ویرایش: edit

ali Online
#5 ارسال شده : 1400/07/27 02:21:40 ب.ظ
نقل قول
ali

رتبه: Advanced Member

گروه ها: Moderator, Administrators, member
تاریخ عضویت: 1390/03/24
ارسالها: 1,977

تشکرها: 4 بار
29 تشکر دریافتی در 29 ارسال


سلام و درود،
عذابی که به هلاک قوم لوط منجر شد در قرآن با تعابیر مختلفی روایت و بیان شده است که بارشی خاص (امطرنا علیهم مطرا)، باراندن سنگ (امطرنا علیهم حاصبا/حجاره من سجیل منضود)، زیر و رو کردن (فجعلنا عالیها سافلها)، صیحه (بانگ)، بلایی از آسمان (رجزا من السماء) سرنخ‌هایی به دست می‌دهد تا نوع واقعه را حدس بزنیم. این تعبیرها به نظر کاملا با سقوط سنگ آسمانی مطابقت می‌کند.
در واقع حادثه دیگری نمی‌تواند این نتایج را با هم ایجاد کند. برخورد شهاب‌سنگ به جو زمین باعث انفجار و متلاشی شدن آن می‌شود و در اطراف ناحیه برخورد بارانی از سنگ می‌بارد. این برخورد موج صوتی پرقدرتی هم ایجاد می‌کند (shock wave) که صیحه و بانگ را توجیه می‌کند. هرچه قطعه سنگ اصلی بزرگتر باشد ضربه‌ای که به زمین وارد می‌کند مهیب‌تر است و زمین لرزه بزرگتری ایجاد می‌کند.


سرزمین فلسطین آن قدر وسیع نیست که بتوان هر فرضی را برای یک مکان جغرافیایی آن تصور کرد.
من سالها پیش درس داستان‌های قرآن داشتم، همان موقع احتمال برخورد شهابسنگ را در مورد واقعه هلاک این قوم داده بودم.
بانگ (صیحه) پدیده‌ای عارضی و معلول رویداد فیزیکی دیگری است. موج انفجار حاصل از برخورد سنگ آسمانی بزرگ به جو چنین صوتی ایجاد می‌کند. برخورد قطعات آن به زمین هم بخاطر سرعت بسیار بالایی که دارند و نتیجتا اندازه حرکت بسیار بزرگ، می‌تواند باعث زمین‌لرزه شود.
خود کاربرد مفعول تاکیدی (امطرنا مطرا) نشانه خاص بودن و غیرمعمول بودن این فروباریدن است.
مانند "و کلم الله موسی تکلیما"، که نشانه طبیعت خاص تکلیم با موساست.

سركار خانم دكتر موسوي
پاسخ سریع نمایش بخش پاسخ سریع
کاربرانی که در حال مشاهده انجمن هستند
Guest (2)
عنوان جدید ارسال پاسخ
جهش به انجمن  
شما مجاز به ارسال مطلب در این انجمن می باشید.
شما مجاز به ارسال پاسخ در این انجمن می باشید.
شما مجاز به حذف مطلب ارسالی خود در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به ویرایش مطلب ارسالی خود در این انجمن می باشید.
شما مجاز به ایجاد نظر سنجی در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به رای دادن در این انجمن می باشید.

قدرت گرفته از YAF 1.9.6.1 | YAF © 2003-2024, Yet Another Forum.NET
این صفحه در مدت زمان 0.270 ثانیه ایجاد شد.