رتبه: Advanced Member
گروه ها: member
تاریخ عضویت: 1394/09/05 ارسالها: 36 تشکرها: 1 بار 3 تشکر دریافتی در 3 ارسال
|
در آیه ی 271 سوره ی مبارکه ی بقره به صدقه و محاسن آن اشاره شده است. یکی از محسنات صدقه ی آشکار تشویق دیگران به این امر میباشد. در چند آیه ی بعد هم به همین موضوع و ربا پرداخته شده که در عنوانهای پس از این بدانها اشاره میکنیم.
إِن تُبْدُوا الصَّدَقَاتِ فَنِعِمَّا هِيَ ۖ وَإِن تُخْفُوهَا وَتُؤْتُوهَا الْفُقَرَاءَ فَهُوَ خَيْرٌ لَّكُمْ ۚ وَيُكَفِّرُ عَنكُم مِّن سَيِّئَاتِكُمْ ۗ وَاللَّـهُ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِيرٌ ﴿٢٧١﴾
فولادوند: اگر صدقهها را آشكار كنيد، اين، كار خوبى است، و اگر آن را پنهان داريد و به مستمندان بدهيد، اين براى شما بهتر است؛ و بخشى از گناهانتان را مىزدايد، و خداوند به آنچه انجام مىدهيد آگاه است
صادقی تهرانی: اگر صدقهها را آشکار کنید، این (برای تشویق دیگران هم) کارِ خوبی است، و اگر آن را پنهان دارید و به مستمندان بدهید، این برای شخص شما بهتر (که از ریا دورتر) است، و بخشی از گناهانتان را میزداید. و خدا به آنچه میکنید آگاه است.
در تفسیر نمونه نیز به نکاتی اشاره شده:
1.انفاق علنی در راه خدا و اختفای آن هر کدام اثر مفیدی دارد.زیرا هنگامی که انسان به طور علنی مالش را انفاق می کند هم دیگران را تشویق به اینگونه کارهای نیک میکند و هم از خود رفع تهمت میکند که چرا انفاق نمیکند؟ و اگر انفاق به طور مخفی انجام شود حتما ریا در آن کمتر است و خلوص بیشتری در آن خواهد بود.
2.از فراز "وَيُكَفِّرُ عَنكُم مِّن سَيِّئَاتِكُمْ" استفاده میشود که انفاق تأثیر عمیقی در آمرزش گناهان دارد البته نه به این مفهوم که همه ی گناهان را شامل شود.
3.فراز "وَاللَّـهُ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِيرٌ" اشاره به این دارد که خداوند عالم است به آنچه انفاق میشود.چه پنهان و چه عیان.
كلمات كليدي:صدقه انفاق كمك مستمند ویرایش بوسیله کاربر 1394/09/15 01:20:29 ب.ظ
| دلیل ویرایش: edit
|
|
|
|
جهش به انجمن
شما مجاز به ارسال مطلب در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به ارسال پاسخ در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به حذف مطلب ارسالی خود در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به ویرایش مطلب ارسالی خود در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به ایجاد نظر سنجی در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به رای دادن در این انجمن نمی باشید.