logo
پر بازدید ترین عناوین تالار از ابتدا: مطالب زیبا با آیات (تعداد مشاهده:177304)    ایه 59 سوره احزاب(حجاب):زنان مسلمان،جلباب(روپوش) رابه بدن خود نزدیک کنند تا مورد اذیت قرار نگیرند (تعداد مشاهده:140210)    آیا زنان کفار که به اسارت مسلمانان در می آیند بر مسلمانان حلال میشوند و زناشویی با آنها اشکال ندارد (تعداد مشاهده:131034)    اوقات نماز های یومیه در قران (تعداد مشاهده:95244)      پر بازدید ترین عناوین سه ماه گذشته: ترجمه تدبر و نکات مهم تفسیری سوره لقمان: ایات حکمت اموز قران هدایت کننده اهل ایمان و عمل صالح است    تعصب ديني ، ممدوح يا مذموم؟ مفهوم تعصب چيست؟    ياد قيامت: عامل بازدارنده از هر گناه    دعاي مستمر براي عدم انحراف قلب پس از هدايت             

توجه

Icon
Error

صلوات Offline
#1 ارسال شده : 1399/06/02 07:51:27 ب.ظ
صلوات

رتبه: Member

گروه ها: Moderator, member
تاریخ عضویت: 1399/05/06
ارسالها: 28
Iran (Islamic Republic Of)
مکان: فارس

1 تشکر دریافتی در 1 ارسال

در كلى ترين تقسيم، ولايت در قرآن به دو قسم ولايت ايجابى و ولايت سلبى تقسيم مى شود.
مراد از ولايت ايجابى، ولايتى است كه از سوى قرآن كريم به رسميت شناخته و تجويز شده و بالاتر از آن از پيروان قرآن كريم خواسته شده آن را بپذيرند و از بركات دنيوى و اخروى آن بهره مند شوند.
دخول در حوزه ولايت ايجابى از لوازم ديندارى و خداپرستى است.

از آن سو قرآن كريم از نوعى ولايت منفى نيز بشدّت مذمت كرده، عدم پذيرش آن را از سوى پيروانش خواستار شده و چنين ولايتى را نقطه مقابل تدين و مسلمانى شمرده است. جامعه قرآنى جامعه اى است كه از اين ولايت مورد نهى اكيد قرآن كريم به درآمده باشد.

ولايت ايجابى در قرآن كريم از حيث اقسام صاحبان ولايت به سه قسم تقسيم مى شود: ولايت الهى (ولايت خداوند بر ماسوى)، ولايت مَلَكى (ولايت فرشتگان بر آدميان)، و ولايت بشرى (ولايت آدميان).

خداوند مولاى حقيقى است و ولايتهاى ديگر به تبع و به اذن اوست. كسى بر خداوند ولايت ندارد. «ولم يكن له ولىّ من الذّل و كبّره تكبيراً.»

مهمترين ولايت ايجابى در قرآن كريم، ولايت خداوند تعالى است. تا آنجا كه يكى از اسماء حسنى الهى «ولىّ» و ديگرى «مَوْلى » است. خداوند تعالى صاحب دو گونه ولايت است: ولايت تكوينى يا حقيقى، ولايت تشريعى يا اعتبارى.
ولايت تكوينى يعنى تصرف در همه اشياء و تدبير امر خلق هرگونه كه اراده كند.
از جمله شواهد ولايت تكوينى خداوند اين دو آيه است: «ام اتّخذوا من دونه اولياء فاللَّه هو الولى»
، «مالكم من دونه من ولى ولاشفيع.»


مراد از ولايت تشريعى، هدايت، ارشاد، توفيق، تشريع شريعت، و به طور كلى ولايت در امور مرتبط با دين است. اگرچه هدايت، ارشاد و دين بر همگان عرضه مى شود، اما تنها گروهى از انسانها اين ولايت تشريعى را مى پذيرند و تحت ولايت الهى قرار مى گيرند. بر اين اساس خداوند ولىّ مؤمنين و متقين است و ديگران از چنين ولايتى بى بهره اند. «اللَّه ولى الذين آمنوا يخرجهم من الظلمات الى النور» ،
«اللَّه ولىّ المتقين»

وَالَّذِينَ اتَّخَذُوا مِن دُونِهِ أَوْلِيَاءَ اللَّهُ حَفِيظٌ عَلَيْهِمْ وَمَا أَنتَ عَلَيْهِم بِوَكِيلٍ

کسانى که غیر او را ولىّ خود انتخاب کردند، خداوند حساب اعمالشان را نگه مى دارد. و تو مأمور اجبار آنها (بر قبول حق) نیستى.
(شوری/6)
کاربرانی که در حال مشاهده انجمن هستند
Guest
جهش به انجمن  
شما مجاز به ارسال مطلب در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به ارسال پاسخ در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به حذف مطلب ارسالی خود در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به ویرایش مطلب ارسالی خود در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به ایجاد نظر سنجی در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به رای دادن در این انجمن نمی باشید.

قدرت گرفته از YAF 1.9.6.1 | YAF © 2003-2024, Yet Another Forum.NET
این صفحه در مدت زمان 0.117 ثانیه ایجاد شد.