رتبه: Advanced Member
گروه ها: Moderator, member تاریخ عضویت: 1394/12/17 ارسالها: 651 تشکرها: 7 بار 31 تشکر دریافتی در 31 ارسال
|
*⚛💮تعادل طرفيني در روابط دوستي و دشمني*
💠ها أَنْتُمْ أُولاءِ تُحِبُّونَهُمْ وَ لا يُحِبُّونَكُمْ وَ تُؤْمِنُونَ بِالْكِتابِ كُلِّهِ وَ إِذا لَقُوكُمْ قالُوا آمَنَّا وَ إِذا خَلَوْا عَضُّوا عَلَيْكُمُ الْأَنامِلَ مِنَ الْغَيْظِ قُلْ مُوتُوا بِغَيْظِكُمْ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ بِذاتِ الصُّدُورِ «119» آل عمران
🌱هان! (اى مسلمانان!) اين شماييد كه آنان را دوست مىداريد، ولى آنها شما را دوست نمىدارند، در حالى كه شما به همهى كتابها (ى آسمانى) ايمان داريد (ولى آنها به كتاب شما ايمان نمىآورند.) و هرگاه با شما ديدار كنند (منافقانه) مىگويند: ما ايمان آورديم و چون (با هم) خلوت كنند، از شدّت خشم بر شما، سر انگشتان خود را مىگزند.
🔷✨اين آيه دو روحيه و رفتار مختلف را نشان ميدهد؛ مسلمانان با ايمان به سلسله انبياء و كتابهاي آسماني، بايد به همة پيروان آنها به چشم شاگردان يك مدرسه نگاه كنند، اما اهل كتاب به مسلمانان به چشم رقيب و بيگانه مينگريستند و نميخواستند وجود شريعتي تفصيليتر و رشد دهندهتر را به رسميّت بشناسند.
🔹دوستى بايد دو جانبه باشد وگرنه مايهى ذلّت و خودباختگى و احساس حقارت است. «تُحِبُّونَهُمْ وَ لا يُحِبُّونَكُمْ»
🔹به هر اظهار ايمانى اطمينان نكنيد. «قالُوا آمَنَّا وَ إِذا خَلَوْا ...»
🔹انگيزههاى درونى، بازتاب بيرونى دارد. در آيهى قبل: «قَدْ بَدَتِ الْبَغْضاءُ مِنْ أَفْواهِهِمْ» در اين آيه «عَضُّوا عَلَيْكُمُ الْأَنامِلَ مِنَ الْغَيْظِ»
🔹برخورد اسلام با منافقانِ موذى، شديدتر از كافران است. «إِذا لَقُوكُمْ قالُوا آمَنَّا ... مُوتُوا بِغَيْظِكُمْ»
گاهى اعلان نفرت و نفرين لازم است. كافران كينهتوز و منافقان حيلهگر شايستهى نابودى هستند. «مُوتُوا بِغَيْظِكُمْ»
📚تفاسير نور و بازرگان
┄═❁🍃❈🌸❈🍃❁═┄ ┄═❁🍃❈🌸❈🍃❁═┄ویرایش بوسیله کاربر 1403/03/03 11:57:02 ق.ظ
| دلیل ویرایش: Edit
|
|
|
|
رتبه: Advanced Member
گروه ها: Moderator, Administrators, member تاریخ عضویت: 1390/03/24 ارسالها: 1,960
تشکرها: 4 بار 29 تشکر دریافتی در 29 ارسال
|
#رابطه_ما با #يهوديان و #مسيحيان چگونه باشد؟ 🔴قسمت اول
💠يَاأَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا الْيَهُودَ وَالنَّصَارَى أَوْلِيَاءَ بَعْضُهُمْ أَوْلِيَاءُ بَعْضٍ وَمَن يَتَـوَلَّهُم مِّنكُمْ فَإِنَّهُ مِنْهُمْ إِنَّ اللَّهَ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الظَّالِـمِينَ مائده 51
🌱اى اهل ايمان! يهود و نصارى را سرپرستان و دوستان خود مگيريد، آنان سرپرستان و دوستان يكديگرند [و تنها به روابط ميان خود وفا دارند] و هر كس از شما، يهود و نصارى را سرپرست و دوست خود گيرد از زمرۀ آنان است؛ بى ترديد خدا گروه ستمكار را هدايت نمى كند.
🔹"اسلام بر همۀ اديان و نژادها سخت نمىگيرد و از ديدگاه آن، ميان سياه و سفيد، عرب و عجم، مسلمان و غير مسلمان تفاوتى وجود ندارد و همگى در برابر عدالت و قانون برابرند. بر اين اساس، هر انسانى، هركه باشد، حق دارد آزاد زندگى كند و جان و مالش در امان باشد و مادامكه آزارش به ديگرى نرسد، هيچكس سلطهاى بر وى ندارد و امّا اگر به ديگرى تجاوز و ايجاد فساد كند، بر او حد جارى خواهد شد.
🔹خداوند متعال در سوره ممتحنه مىگويد: «خدا شما را از نيكى كردن و عدالت ورزيدن با آنان كه با شما در دين نجنگيدهاند و از سرزمينتان بيرون نراندهاند، بازنمىدارد. خدا كسانى را كه به عدالت رفتار مىكنند دوست دارد. جز اين نيست كه خدا از دوستى ورزيدن با كسانى كه با شما در دين جنگيدهاند و از سرزمين خود بيرونتان راندهاند يا در بيرون راندنتان همدستى كردهاند شما را بازدارد. و هركه با آنها دوستى ورزد از ستمكاران خواهد بود».
🔹اگر ما اين آيه را، كه مسلمانان را به نيكى و احسان به همۀ طوائف و پيروان اديانى كه با مسلمانان دشمنى ندارند دعوت مىكند، به آيهاى كه در مقام تفسير آن هستيم، عطف كنيم و اين دو آيه را در يككلام گرد آوريم، معنايش اين مىشود: اى كسانى كه ايمان آوردهايد! يهوديان و مسيحيان را مادامىكه با شما به دشمنى و جنگ برخيزند به دوستى نگيريد؛ امّا اگر آنان بخواهند بهطور مسالمتآميز با شما زندگى كنند، شما نيز با آنها برخورد و معاشرت نيكو داشته باشيد و همگى با يكديگر دوستانه زندگى كنيد و حتّى به آنان نيكى نماييد و عدالت در پيش گيريد؛ چرا كه خداوند عدالت و نيكى را به تمام آفريدههايش، چه مؤمن باشند چه كافر، دوست دارد. لكن با يك شرط و آن اينكه، جنايتى بر كسى مرتكب نشده باشد؛ زيرا تمام مردم عيال خدا هستند و محبوبترين آنان نزد خدا كسى است كه از همه بيشتر به عيال او سود برساند.
🔹بنابراين، عامل خوشرفتارى با هر انسانى، در نزد خدا آن است كه اين انسان با ديگران بدرفتارى نكند؛ امّا كسى كه خدا را انكار مىكند و كافر مىشود، اين مسئله به ضرر خود اوست.
🔹وَ مَنْ يَتَوَلَّهُمْ مِنْكُمْ فَإِنَّهُ مِنْهُمْ إِنَّ اَللّٰهَ لاٰ يَهْدِي اَلْقَوْمَ اَلظّٰالِمِينَ؛ يعنى هركس كه يهوديان و مسيحيانى را كه با اسلام و مسلمانان دشمنى مىورزند دوست بدارد، در حكم آنان خواهد بود و همانند آنها مورد بازپرسى و مجازات قرار خواهد گرفت؛ زيرا هركس قومى را بپسندد، از همان قوم محسوب مىشود. اين آيه دليل قاطعى است بر اينكه جنايت و خطر مزدوران استعمار و آنان كه نقش پاسدار و حافظ منافع استعمار را بازى مىكنند به مراتب بيش از خود استعمارگران و يا دستكم همانند آنهاست؛"
📚تفسير كاشف محمدجواد مغنيه
|
|
|
|
رتبه: Advanced Member
گروه ها: Moderator, Administrators, member تاریخ عضویت: 1390/03/24 ارسالها: 1,960
تشکرها: 4 بار 29 تشکر دریافتی در 29 ارسال
|
#رابطه_ما با #يهوديان و #مسيحيان چگونه باشد؟ 🔴قسمت دوم:
🔸يَاأَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا الْيَهُودَ وَالنَّصَارَى أَوْلِيَاءَ بَعْضُهُمْ أَوْلِيَاءُ بَعْضٍ وَمَن يَتَـوَلَّهُم مِّنكُمْ فَإِنَّهُ مِنْهُمْ إِنَّ اللَّهَ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الظَّالِـمِينَ مائده:51 اي كساني كه ايمان آوردهايد، يهوديان و مسيحيان را دوست [=همپيمان و پشتيبان خود] نگيريد [زيرا] بعضي از آنها دوست [=هم پيمان] بعضی ديگرند [زیرا پيوند تاريخي و ديني آنها با يكديگر بسيار نيرومندتر از پيوند با شماست] و هر كس از شما كه آنان را به دوستي [=تكيهگاه] بگيرد، از آنها محسوب ميشود، مسلماً خدا مردمان ستمگر را به سرانجام [موفقيت] نميرساند. __________ 🔻- #ولايت، نه دوستيهاي عادي و روابط اجتماعي معقول و متعارف، بلكه #دوستيها و #پيوندهاي_سياسي #سلطهآوري است كه استقلال را زايل ميسازد. معناي ولايت را جز در ارتباط با مناسبات جامعه قبيلهاي عربستان در 14 قرن قبل نميتوان شناخت و برگردان آن به معادل فارسي «دوستي» رسانندة كامل بار معنايي آن نميباشد. در دوران جاهليت، در فقدان دولت مركزي و قانون پذيرفته شدة عمومي، «وِلاء» واكنشي در برابر نا امني و قتل و غارت بود و دوستي ميان تعدادي قبيله و همبستگي آنها با يكديگر، سّد محكمي در برابر غارتگران پديد ميآورد. اين «ولايت»، شكل سادة روابط سياسي و پيمانهاي نظامي ميان چند كشور در روزگار ماست و جنبة فردي آن در كنار جنبة اجتماعياش بسيار كمرنگ ميباشد. در زبان عربي كلمات زيادي وجود دارد كه به فارسي دوست يا دوستي ترجمه ميشود. مثل: مودّت، قرين، خليل، رفيق، مصاحب، محاور و... كه البته تفاوتهاي ظريفي از نظر نوع دوستي و كاربرد آن با يكديگر دارند. ولايت نيز چنين است. قرآن نه تنها دوستي متعارف با #يهوديان و #مسيحيان را نهي نكرده، بلكه احسان كردن و داشتن #مناسبات_عادلانة اقتصادي با آنان را توصيه كرده است. 🔻آنچه قرآن نهي كرده، برقراري «ولايت» [دوستي سلطه آور] با #اهل_كتابي است كه با #مسلمانان به خاطر دينشان #ميجنگند و آنان را از سرزمينشان آواره ميسازند [ممتحنه 8 (60:8) و 9]. متأسفانه دولتهاي به ظاهر اسلامي در سده اخير، اغلب يا همپيمان و وابسته به بلوك شرق [روسيه و چين] بودهاند، يا بلوك غرب [آمريكا و انگليس و...] حال آنكه قرآن از «بِطَانَه» [مشاور همراز و نزديك] گرفتن بيگانگان، مسلمانان را نهي كرده [آلعمران 118 (3:118) ] و آنها را از نفوذ غيرخوديها «وَلِيجَه» در اركان اجتماعيشان بر حذر داشته است [توبه 16 (9:16) ].
-📌📌 از نظر قومي و نژادي، يهوديان و مسيحيان از بنياسرائيل به شمار ميروند و نياي مشتركي دارند. شريعت آنان نيز مكمل يكديگر است و امروز تورات و انجيل در يك جلد چاپ ميشوند. از نظر سياسي نيز حمايت مسيحيان غربي از تأسيس اسرائيل در سرزمين اشغالي فلسطين و حمايت نظامي و سياسي و اقتصادي آنان از آن كشور، در برابر كشورهاي عربي مسلمان، بر كمتر كسي پوشيده است.
💫تفسير بازرگان
📌مراد از جمله: " لاٰ تَتَّخِذُوا اَلْيَهُودَ وَ اَلنَّصٰارىٰ أَوْلِيٰاءَ" نهى از دوستى با يهود و نصارا است، دوستى به حدى كه باعث #كشش_روحى بين مسلمين و اهل كتاب شود و در نتيجه اخلاق اهل كتاب در بين مسلمين راه يابد چون چنين دوستى سر انجام سيره دينى جامعه مسلمان را كه اساس آن پيروى از حق و سعادت انسانها است، دگرگون ساخته، #سيره_كفر در بين آنان جريان مىيابد كه اساسش پيروى از هواى نفس و پرستش شيطان و خروج از راه فطرى زندگى است.
⭕️و اما اينكه فرمود: " بَعْضُهُمْ أَوْلِيٰاءُ بَعْضٍ " همانطور كه قبلا نيز گفتيم مراد از ولايت در آن ولايت محبت است كه باعث مىشود دلهايشان به هم نزديك گشته و #ارواحشان يكديگر را جذب كند و #آراءشان در #پيروى_هواى_نفس و استكبار ورزيدن از قبول حق و اتحادشان در خاموش كردن نور خداى سبحان و معاونتشان عليه رسول خدا (ص) و مسلمانان متحد و يكى شود، بطورى كه گويى يك تن واحدند و ملتى واحد دارند با اينكه يكى عرب است و ديگرى عجم، ولى همين كه اين ملتهاى گوناگون داراى ولايت محبت شدند گويى يك ملت گرديدند و آن كسانى كه #يهود و #نصارا را اولياى خود مىگيرند خداى تعالى آنان را از همان يهود و نصارا شمرده، هر چند كه بر حسب ظاهر جزء مؤمنين و از مؤمنين باشند. 📚تفسير الميزان.ویرایش بوسیله کاربر 1403/03/09 08:50:59 ق.ظ
| دلیل ویرایش: edit
|
|
|
|
جهش به انجمن
شما مجاز به ارسال مطلب در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به ارسال پاسخ در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به حذف مطلب ارسالی خود در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به ویرایش مطلب ارسالی خود در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به ایجاد نظر سنجی در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به رای دادن در این انجمن نمی باشید.