رتبه: Advanced Member
گروه ها: Moderator, member تاریخ عضویت: 1394/12/17 ارسالها: 651 تشکرها: 7 بار 31 تشکر دریافتی در 31 ارسال
|
﷽
⭕️همه شما با چشيدن مرگ، حيات جديد را اغاز مي كنيد
💮🔶كُلُّ نَفْسٍ ذَائِقَةُ الْمَوْتِ وَإِنَّمَا تُوَفَّوْنَ أُجُورَكُمْ يَوْمَ الْقِيَامَةِ ال عمران:185 هر كس چشندة مرگ است و جز اين نيست كه پاداش شما در روز قيامت تمام و كمال داده ميشود،
💮 «ذَآئِقَه» همان حس چشايي است كه در مقايسه با خوردن، فقط بر چشيدن مزة غذا دلالت ميكند. در قرآن اين كلمه همواره به صورت مجازي آمده است. مثل چشيدن: عذاب [بيشترين كاربرد]، رحمت، نعمت، وبال امر [نتيجة كار بد]، سوء، موت، 👈👈 اما عبارت: «كُلُّ نَفْسٍ ذَآئِقَهُ الْمَوْت» علاوه بر اين آيه، در آيات 35 انبياء (21:35) و 57 عنكبوت (29:57) آمده است، البته با نتيجهگيري متفاوت؛ در اين آيه به پاداش اخروی، در سورة انبياء به ابتلاي انسان در خير و شر، و در سورة عنكبوت به بازگشت به سوي خدا اشاره شده است.
🌱👈مرگ گرچه از ديد مردمان دنيانگر پايان حيات آدمي و به عدم رهسپار شدن است، اما در منطق قرآن، مرگ نخستين چشيدن حيات بعدي و پيش درآمدي است از حيات گستردهتر انسان در ابعاد و عالمي بسيار فراتر. خدا خالق مرگ و حيات است [مُلك 2 (67:2) ] پس مرگ انتقالي به عالمي ديگر با چشيدن مزة آن [گام اول] است.
💫تفسير بازرگان
🌺🌹امام صادق عليه السلام دربارهى «كُلُّ نَفْسٍ ذائِقَةُ الْمَوْتِ» فرمودند: همهى اهل زمين و آسمان مىميرند و فقط فرشته مرگ (ملكالموت) و فرشتگان حاملان عرش و جبرئيل و ميكائيل باقى مىمانند، سپس ملك الموت مأمور مىشود كه روح آنان را نيز بگيرد و تنها خود باقى مىماند و خداوند به او خطاب مىكند كه بمير، او نيز مىميرد.
📚كافى، ج 3، ص 256.
|
|
|
|
جهش به انجمن
شما مجاز به ارسال مطلب در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به ارسال پاسخ در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به حذف مطلب ارسالی خود در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به ویرایش مطلب ارسالی خود در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به ایجاد نظر سنجی در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به رای دادن در این انجمن نمی باشید.