logo
پر بازدید ترین عناوین تالار از ابتدا: مطالب زیبا با آیات (تعداد مشاهده:177004)    ایه 59 سوره احزاب(حجاب):زنان مسلمان،جلباب(روپوش) رابه بدن خود نزدیک کنند تا مورد اذیت قرار نگیرند (تعداد مشاهده:140068)    آیا زنان کفار که به اسارت مسلمانان در می آیند بر مسلمانان حلال میشوند و زناشویی با آنها اشکال ندارد (تعداد مشاهده:130856)    اوقات نماز های یومیه در قران (تعداد مشاهده:95115)      پر بازدید ترین عناوین سه ماه گذشته: ترجمه تدبر و نکات مهم تفسیری سوره لقمان: ایات حکمت اموز قران هدایت کننده اهل ایمان و عمل صالح است    قمار، پليد و شيطاني است. از ان اجتناب كنيد    تعصب ديني ، ممدوح يا مذموم؟ مفهوم تعصب چيست؟    معجزه كمتر شناخته شده پيامبر رحمت : قراردادها             

توجه

Icon
Error

Azam.pormaye Offline
#1 ارسال شده : 1401/07/21 06:59:00 ق.ظ
Azam.pormaye

رتبه: Advanced Member

گروه ها: Moderator, member
تاریخ عضویت: 1394/12/17
ارسالها: 651
Iran (Islamic Republic Of)

تشکرها: 7 بار
31 تشکر دریافتی در 31 ارسال

اميدبخش‌ترين آيات قرآن‌.

🔸إِنَّ اللَّهَ لا يَغْفِرُ أَنْ يُشْرَكَ بِهِ وَ يَغْفِرُ ما دُونَ ذلِكَ لِمَنْ يَشاءُ وَ مَنْ يُشْرِكْ بِاللَّـهِ فَقَدِ افْتَری‌ إِثْماً عَظِيماً (۴۸/نساء)
‏ترجمه:
‏ خداوند (هرگز) شرك را نمی‌بخشد و پائين‌تر از آن را برای هر كس بخواهد (و شايستگی داشته باشد) می‌بخشد، و آن كس كه برای خدا شريكی قائل گردد، گناه بزرگی مرتكب شده است.

🌱‏آيه فوق صريحا اعلام می‌كند كه همه گناهان ممكن است مورد عفو و بخشش واقع شوند، ولی" شرك" به هيچ وجه بخشوده نمی‌شود، مگر اينكه از آن دست بردارند و توبه كنند و موحد شوند، و به عبارت ديگر هيچ گناهی به تنهايی ايمان را از بين نمی‌برد همانطور كه هيچ عمل صالحی با شرك، انسان را نجات نمی‌بخشد (إِنَّ اللَّهَ لا يَغْفِرُ أَنْ يُشْرَكَ بِهِ وَ يَغْفِرُ ما دُونَ ذلِكَ لِمَنْ يَشاءُ).

💢 طبق روايتی كه مرحوم طبرسی در مجمع البيان از امير مؤمنان علی ع نقل كرده، اين آيه اميدبخش‌ترين آيات قرآن است (‏ما فی القرآن آية ارجی عندی من هذه الاية‏).
👈‏زيرا افراد بسياری هستند كه مرتكب گناهان عظيمی می‌شوند و برای هميشه از رحمت و آمرزش الهی مايوس می‌گردند، و همان سبب می‌شود كه در باقيمانده عمر، راه گناه و خطا را با همان شدت بپيمايند، ولی اميد به آمرزش و عفو خداوند وسيله مؤثر باز دارنده‌ای نسبت به آنان در برابر گناه و طغيان می‌گردد، بنا بر اين آيه در واقع يك مسئله تربيتی را تعقيب می‌كند.

💢‏هنگامی كه می‌بينيم (طبق گفته بعضی مفسران و پاره‌ای از روايات كه در ذيل آيه نقل شده) افراد جنايتكاری همچون" وحشی" قاتل افسر رشيد اسلام حمزة بن عبد المطلب عموی پيامبر ص با نزول اين آيه ايمان می‌آورد و دست از جنايات خود می‌كشد، اين اميدواری برای ديگر گناهكاران پيدا می‌شود، كه از رحمت پروردگار مايوس نشوند و بيش از آنچه گناه كرده‌اند خود را آلوده نسازند.

🌱‏ممكن است گفته شود كه اين آيه در عين حال مردم را به گناه تشويق می‌كند، زيرا عده_آمرزش" همه گناهان غير از شرك" در آن داده شده است. ولی شك نيست كه منظور از اين وعده آمرزش، وعده بدون قيد و شرط نيست بلكه افرادی را شامل می‌شود كه يك نوع شايستگی از خود نشان بدهند

📚تفسير نمونه.


کاربرانی که در حال مشاهده انجمن هستند
Guest
جهش به انجمن  
شما مجاز به ارسال مطلب در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به ارسال پاسخ در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به حذف مطلب ارسالی خود در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به ویرایش مطلب ارسالی خود در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به ایجاد نظر سنجی در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به رای دادن در این انجمن نمی باشید.

قدرت گرفته از YAF 1.9.6.1 | YAF © 2003-2024, Yet Another Forum.NET
این صفحه در مدت زمان 0.086 ثانیه ایجاد شد.