logo
پر بازدید ترین عناوین تالار از ابتدا: مطالب زیبا با آیات (تعداد مشاهده:170845)    ایه 59 سوره احزاب(حجاب):زنان مسلمان،جلباب(روپوش) رابه بدن خود نزدیک کنند تا مورد اذیت قرار نگیرند (تعداد مشاهده:133514)    آیا زنان کفار که به اسارت مسلمانان در می آیند بر مسلمانان حلال میشوند و زناشویی با آنها اشکال ندارد (تعداد مشاهده:123480)    اوقات نماز های یومیه در قران (تعداد مشاهده:89903)      پر بازدید ترین عناوین سه ماه گذشته: آيا توصيفاتي كه در آيات مختلف قران براي نعمات بهشت شده است، تمثيل است يا وافعي؟    مشخصات حكومت صالح و ناصالح در قران : حكومت فرعوني چه ويژگيهايي دارد؟    ایا دعا به هم زدن نظام موجود هستی است؟    عذاب و مغفرت خدا مشمول قانون عام است و منحصر به گروه خاصي نيست.       آخرین رویداد تالار: قران پویان 14 ساله شد : خلاصه اماری 13 سال فعالیت تالار گفتگوهای قران پویان      

توجه

Icon
Error

Azam.pormaye Offline
#1 ارسال شده : 1401/08/08 09:09:36 ق.ظ
Azam.pormaye

رتبه: Advanced Member

گروه ها: Moderator, member
تاریخ عضویت: 1394/12/17
ارسالها: 651
Iran (Islamic Republic Of)

تشکرها: 7 بار
31 تشکر دریافتی در 31 ارسال


❇️عالم ربانی كيست؟

🔷رژيم ارباب و رعيتي حتي بين رهبران ديني و مردم نيست يعني هيچ كس رعيّت هيچ كس نيست همه بندگان خدايند فرمود ما چنين مكتبي آورديم . هرگز رهبران ديني هم مردم را به خودشان دعوت نمي‌كنند علما اين طورند صاحبان وحي هم همين طورند.

🔷در سوره ي مباركه ي «آل‌عمران» آيه ي 79 فرمود: ﴿ مَا كَانَ لِبَشَرٍ أَن يُؤْتِيَهُ اللّهُ الْكِتَابَ وَالْحُكْمَ وَالنُّبُوَّةَ ثُمَّ يَقُولَ لِلنَّاسِ كُونُوا عِبَاداً لِي مِن دُونِ اللّهِ ﴾ هيچ پيغمبري نيامده كه بگويد من ارباب شما, شما رعيت من هستيد مردم را به خودش دعوت بكند اين طور نبود همه آمدند گفتند ما و شما بندگان خداييم پس هيچ كسي مردم را به خود دعوت نمي‌كند.
آن كه مردم را به خودش دعوت كند اين طرفدار رژيم منحوس ارباب و رعيتي است كه رخت بربسته است بلكه خداي سبحان به همه ي انبيا فرمود ربّاني باشيد نه ارباب.

🔷ربّاني عالِم ربّاني به كسي مي‌گويد كه شديد الربط بالربّ باشد تا فيض را از او دريافت كند و شديد الربط به مردم باشد تا مربّي خوب آنها باشد چنين آدمي مي‌شود عالِم ربّاني كسي كه ارتباطش با خدا قوي است ولي رابطه ي با مردم ندارد راهبانه به سر مي‌برد عالِم ربّاني نيست ﴿وَلكِن كُونُوا رَبَّانِيِّينَ بِمَا كُنْتُمْ تُعَلِّمُونَ الْكِتَابَ وَبِمَا كُنْتُمْ تَدْرُسُونَ﴾ حوزه ي درس داريد, حوزه ي تأليف داريد, حوزه ي تدريس داريد, حوزه ي سخنراني داريد, معلّم جامعه‌ايد, مدرّس جامعه‌ايد مي‌توانيد عالِم ربّاني باشيد در صورتي كه ارتباطتان به ربّ باشد.

👈 پس اگر كسي اين دو عنصر محوري را نداشت عالِم ربّاني نيست يعني شديد الربط به الله و ربّ خود نبود يا شديد الربط بود ولي منزوي بود ﴿بِمَا كُنْتُمْ تُعَلِّمُونَ﴾ نبود, ﴿بِمَا كُنْتُمْ تَدْرُسُونَ﴾ مردمي نبود مشكل جامعه را حل نكرد اين عالِم ربّاني نيست.

📚آيت اله جوادي املي-تفسير سوره مومنون

ali Offline
#2 ارسال شده : 1402/06/21 08:45:29 ق.ظ
ali

رتبه: Advanced Member

گروه ها: Moderator, Administrators, member
تاریخ عضویت: 1390/03/24
ارسالها: 1,741

تشکرها: 4 بار
29 تشکر دریافتی در 29 ارسال

✅ #عالم_ربانی کسی نیست که وقتی مردم نگاه به او می کنند یاد #فریب و دروغ و #قدرت_طلبی بیفتند

مردم سه گروهند: عالم، متعلم،#مگسان_حزب_باد

حضرت علي در نهج البلاغه فرموده اند:

🔸يَا كُمَيْلَ بْنَ زِيَادٍ إِنَّ هَذِهِ الْقُلُوبَ أَوْعِيَةٌ فَخَيْرُهَا أَوْعَاهَا، فَاحْفَظْ عَنِّي مَا أَقُولُ لَكَ.
النَّاسُ ثَلَاثَةٌ:
فَعَالِمٌ رَبَّانِيٌّ
وَ مُتَعَلِّمٌ عَلَى سَبِيلِ نَجَاةٍ
وَ هَمَجٌ رَعَاعٌ، أَتْبَاعُ كُلِّ نَاعِقٍ يَمِيلُونَ مَعَ كُلِّ رِيحٍ، لَمْ يَسْتَضِيئُوا بِنُورِ الْعِلْمِ وَ لَمْ يَلْجَئُوا إِلَى رُكْنٍ وَثِيقٍ.

"از سخنان آن حضرت است به كميل بن زياد نخعى كميل بن زياد گفت: امير المؤمنين على بن ابى طالب عليه السلام دستم را گرفت و به صحرا برد، چون به آنجا رسيد آهى كشيد چون آه اندوهناك، سپس فرمود:
اى كميل، اين دلها ظرفهاست، و بهترين آنها نگاه دارنده ترين آنهاست، پس آنچه را برايت مى گويم حفظ كن.
❇مردم سه گروهند: دانشمند ربّانى، دانشجوى بر راه نجات، و مگسانى ناتوان كه به دنبال هر صدايى مى روند، و با هر بادى حركت مى كنند، به نور دانش روشنى نيافته، و به ركنى محكم پناه نبرده اند."
ترجمه انصاريان

❇امام مردم را به سه دسته تقسيم كرده است و جهت تقسيم آن است كه مردم يا عالمند و يا عالم نيستند. دسته دوم يا دانشجويند و يا در پى دانش نيستند. آن گاه هر قسمى از اقسام سه گانه را به صفتى وابسته ساخته است.
دسته اول- #عالم، را به صفت ربّانى -منسوب به پروردگار متعال، بر خلاف قاعده و بر غير قياس، نسبت به رب، ربانى- وصف نموده است، يعنى عالمى كه با پروردگارى خدا آشنا و عارف به خداى تعالى است، الف و نون را براى مبالغه در نسبت زياد كرده اند. خداوند مى فرمايد «كُونُوا رَبَّانِيِّينَ». بعضى گفته اند: از آن جهت به اين نام ناميده شده اند كه دانشهاى كوچك را پيش از علوم سطح بالا به دانش آموزان، تعليم مى دهند و نيز گفته شده است كه چون آنان علم را اصلاح مى كنند و از خطا و اشتباه مبرّا مى سازند.
دسته دوم- #دانشجو كه امام (ع) او را به صفت در راه نجات بودن وصف كرده است. چون علم وسيله نجات و رستگارى در عالم آخرت است و دانشجو در راه تحصيل علم، در حقيقت در راه نجات حركت مى كند تا به وسيله دانش بدان هدف نهايى برسد.
🔻دسته سوم- #عوام و ساده لوحانند كه امام (ع) آنان را با چند صفت تعريف كرده است:
1- كلمه همج، مگس خرد را به جهت حقارت و بى ارزشى براى آنان استعاره آورده است.
2- آنان را به ساده لوح بودن و تازه كارى، معرفى كرده است. زيرا اين دو صفت ممكن است از نادانى سرچشمه گرفته باشد.
3- پيرو هر صدايى بودن، به ملاحظه شباهت داشتن به گوسفندان در غفلت و نادانى.
4- با اين توصيف كه آنان با هر بادى روانند، از ناتوانى ايشان در ثبات و پايبندى به يك مذهب و مرام كنايه آورده است.
5- آنان از پرتو دانش روشنى نمى گيرند، يعنى ايشان در تاريكى جهل به سر مى برند.
6- و آنان به پايه استوارى پناه نجسته اند، پايه استوار، كنايه از عقايد بر حق و يا دليل و برهانى است كه در دفع گرفتاريهاى آخرت بشود بر آنها تكيه كرد.


حضرت می فرماید اگر بخواهی اهل باد را متعلم کنی یک سختی هایی دارد و تبدیل کردن متعلم به عالم ربانی مشکلات بیشتری دارد. حضرت می فرماید اینگونه است که با مردن عالم، علم می میرد. از دست دادن عالم مصیبت است
🛑🛑ولی مصیبت بالاتر از مرگ عالم مرگ علم است. مصیبت بزرگتر این است که عالمی از دنیا برود و علم و زهد و صفایش با او دفن شود. اینگونه است که وقتی عالمی از دنیا می رود علم مدفون شده است.

👈عالم ربانی عالمی است که نسبت با رب پیدا کند و نگاه به زندگی او ما را یاد خدا بیندازد.
عالم ربانی کسی نیست که وقتی مردم نگاه به او می کنند یاد فریب و دروغ و قدرت طلبی بیفتند.
نگاه کردن به عالم ربانی عبادت است.
کسی که توسط عالم ربانی تربیت شود متعلم الی سبیل نجات است.

هرکسی که در کنار عالم ربانی نباشد و در برابر او برای آموختن زانو نزند «همج رعاع» است.

این افراد می توانند مسلمان و متدین و مذهبی و اهل نماز شب باشند اما همج رعاع هستند. اختیار #همج_رعاع در دست خودش نیست.

استاد سروش محلاتي
کاربرانی که در حال مشاهده انجمن هستند
Guest
جهش به انجمن  
شما مجاز به ارسال مطلب در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به ارسال پاسخ در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به حذف مطلب ارسالی خود در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به ویرایش مطلب ارسالی خود در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به ایجاد نظر سنجی در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به رای دادن در این انجمن نمی باشید.

قدرت گرفته از YAF 1.9.6.1 | YAF © 2003-2024, Yet Another Forum.NET
این صفحه در مدت زمان 0.096 ثانیه ایجاد شد.