رتبه: Advanced Member
گروه ها: Moderator, Administrators, member تاریخ عضویت: 1390/03/24 ارسالها: 2,167
تشکرها: 4 بار 29 تشکر دریافتی در 29 ارسال
|
خداوند، صالحان و شايستگان را حمايت و سرپرستى مىكند
🔸انَّ وَلِيِّيَ اَللّٰهُ اَلَّذِي نَزَّلَ اَلْكِتٰابَ وَ هُوَ يَتَوَلَّى اَلصّٰالِحِينَ «196» همانا ولىّ و سرپرست من، خدايى است كه اين كتاب آسمانى را نازل كرده است و او همهى صالحان را سرپرستى (و هدايت) مىكند.
👈در آيات قبل، ناتوانى معبودهاى باطل بيان شد. اين آيه به معرّفى خداوند مىپردازد.
#صالح بودن، از جايگاه والايى نزد خداوند برخوردار است، تمام انبيا از صالحان بودهاند، «كُلٌّ مِنَ اَلصّٰالِحِينَ» و آرزوى ملحق شدن به آنان را داشتهاند، چنانكه حضرت يوسف فرمود: «تَوَفَّنِي مُسْلِماً وَ أَلْحِقْنِي بِالصّٰالِحِينَ» و ما نيز در پايان هر نماز، به آنان سلام مىفرستيم. «السلام علينا و على عباد اللّه الصالحين»
⬅️- توجّه صالحان به سرپرستى خداوند، سبب مقاومت و نهراسيدن آنان است. ثُمَّ كِيدُونِ فَلاٰ تُنْظِرُونِ إِنَّ وَلِيِّيَ اَللّٰهُ ...
↩️ - رابطهى خداوند با انسان مؤمن، بسيار نزديك است. «ولىّ» (كلمهى «ولىّ»، در اصل به معناى دنبالهى هم و پشتِ سر هم بودن است.)
⬅️ - نزول كتاب آسمانى، پرتوى از ولايت الهى است. وَلِيِّيَ ... نَزَّلَ
↩️ #معبود واقعى كسى است كه هم برنامه مشخّصى مىدهد، «نَزَّلَ اَلْكِتٰابَ» هم در اجرا، رهروان را سرپرستى مىكند. «يَتَوَلَّى اَلصّٰالِحِينَ» (صدور قانون بايد همراه با حمايت از مجريان صالح و شايسته باشد)
↩️ - نترسيد! زيرا خداوند ولىّ صالحان است و وعدهى يارى داده. إِنَّ وَلِيِّيَ اَللّٰهُ ... يَتَوَلَّى اَلصّٰالِحِينَ
⬅️ - مشكلات انسان، يا از نداشتن برنامه است و يا از نداشتن سرپرست، و مؤمن هيچيك از اين دو مشكل را ندارد. نَزَّلَ اَلْكِتٰابَ ... يَتَوَلَّى اَلصّٰالِحِينَ
↩️- ولايت الهى نسبت به اولياى صالح هميشگى و عمومى است. «يَتَوَلَّى اَلصّٰالِحِينَ» و كافر، از مدار حمايتها و امدادهاى الهى محروم است. «وَ أَنَّ اَلْكٰافِرِينَ لاٰ مَوْلىٰ لَهُمْ»
📚تفسیر نور
👈در تعقيب آيه گذشته كه به #مشركان مىگفت شما و بتهايتان نمىتوانيد كوچكترين زيانى به من برسانيد، در نخستين آيه مورد بحث به دليل آن اشاره كرده، مىگويد:" ولى و سرپرست و تكيه گاه من خدايى است كه اين كتاب آسمانى را بر من نازل كرده است " نه تنها من،" او همه صالحان و شايستگان را حمايت و سرپرستى مىكند و مشمول لطف و عنايتش قرار مىدهد " (وَ هُوَ يَتَوَلَّى اَلصّٰالِحِينَ )...
📚تفسير نمونه
|
|
|
|
جهش به انجمن
شما مجاز به ارسال مطلب در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به ارسال پاسخ در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به حذف مطلب ارسالی خود در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به ویرایش مطلب ارسالی خود در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به ایجاد نظر سنجی در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به رای دادن در این انجمن نمی باشید.