رتبه: Advanced Member
گروه ها: Moderator, Administrators, member تاریخ عضویت: 1390/03/24 ارسالها: 2,004
تشکرها: 4 بار 29 تشکر دریافتی در 29 ارسال
|
#نكات_آموزنده_قرآنی.
⭕️ لزوم #عمل و #صدور_حكم بر مبناي انچه #خدا نازل كرده است
🔸وَلْيَحْكُمْ أَهْلُ الْإِنجِيلِ بِمَا أَنزَلَ اللَّهُ فِيهِ وَمَن لَّمْ يَحْكُم بِمَا أَنزَلَ اللَّهُ فَأُولَئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ ((مائده:47) و اهل انجيل [=مسيحياني كه اهل و عمل كننده به انجيل هستند] بايد مطابق آنچه خدا [در كتابشان] نازل كرده حكم كنند و هركس [از دينداران كه] مطابق آنچه [=احكامي كه] خدا نازل كرده، حكم نكند، چنين كساني قانونشكن هستند.
🔸وَ لْيَحْكُمْ أَهْلُ اَلْإِنْجِيلِ بِمٰا أَنْزَلَ اَللّٰهُ فِيهِ. مراد از اهل انجيل، نصارا و مراد از اهل تورات، يهود و مراد از اهل قرآن، مسلمانان است. خداوند دستور داده است كه هركس به دينى اعتقاد و به كتابى از كتابهاى خدا ايمان داشته باشد، بايد بدان عمل كند و خود را به احكام آن پاىبند بداند و هركس كه خلاف دين و كتاب آسمانىاش رفتار كند، دروغگو خواهد بود، خواه اين شخص يهودى و نصرانى باشد يا مسلمان؛ در اين جهت، هيچ فرقهاى بر فرقۀ ديگر مزيتى ندارد. امّا اينكه خداوند در آيه، تنها اهل انجيل را نام برده، بدان سبب است كه سخن دربارۀ آنان است.
🔻تفاوت #كفر و #فسق و #ظلم خداوند در آيۀ 44 مىگويد: «وَ مَنْ لَمْ يَحْكُمْ بِمٰا أَنْزَلَ اَللّٰهُ فَأُولٰئِكَ هُمُ اَلْكٰافِرُونَ» و در آيه 45 مىگويد: «وَ مَنْ لَمْ يَحْكُمْ بِمٰا أَنْزَلَ اَللّٰهُ فَأُولٰئِكَ هُمُ اَلظّٰالِمُونَ». و در آيۀ 47 مىگويد: وَ مَنْ لَمْ يَحْكُمْ بِمٰا أَنْزَلَ اَللّٰهُ فَأُولٰئِكَ هُمُ اَلْفٰاسِقُونَ. سه صفت، پىدرپى، براى يك موصوف آمده است 🔻 #دين عبارت است از: عقيده و آيين. عقيده از ويژگىهاى قلب است و نيز اصولى دارد كه عبارتند از: #ايمان به #خدا و صفات او، ايمان به كتابها، پيامبران و فرشتگان او؛ و نيز ايمان به روز قيامت. امّا شريعت، احكام عملى است كه به گفتار و كردار انسان تعلق مىگيرد. هرگاه واژۀ «كفر» بدون قرينه به كار رود، چنانكه گفته شود: فلانى كافر است، از اين واژه فهميده مىشود كه آن شخص، تمام و يا برخى از اصول عقيده را منكر است. هرگاه واژۀ «فسق» به كار رود، فهميده مىشود كه فلان شخص، اصول و فروع دين را قبول دارد، لكن در برابر آنها بىباك است و به تمام فروع دين و يا برخى از آن عمل نمىكند. 📌امّا واژۀ «ظلم» هم بر #كفر اطلاق مىشود و هم بر #فسق؛ زيرا هم كافر بر خود #ظلم كرده است و هم فاسق؛ چرا كه عذابى را بر خود تحميل نموده كه ابدا طاقتش را ندارد. خدا مىگويد: «كافران، همان ظالمان هستند». 🔻با بيان فوق روشن گرديد كه كفر، فسق و ظلم، واژههايى هستند كه در موارد زيادى از قرآن به يك معنا به كار رفتهاند. بنابراين، اگر فردى كه بر وفق كتاب خدا حكم نمىكند به واژههاى مزبور موصوف شود درست خواهد بود
📚تفسير كاشف- مرحوم مغنيه
كلمات كليدي: ظلم كفر فسق حكم دين كتاب
|
|
|
|
جهش به انجمن
شما مجاز به ارسال مطلب در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به ارسال پاسخ در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به حذف مطلب ارسالی خود در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به ویرایش مطلب ارسالی خود در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به ایجاد نظر سنجی در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به رای دادن در این انجمن نمی باشید.