رتبه: Advanced Member
گروه ها: Moderator, Administrators, member تاریخ عضویت: 1390/03/24 ارسالها: 1,975
تشکرها: 4 بار 29 تشکر دریافتی در 29 ارسال
|
#رب و #معبود ما، بايد #دوستداشتني و #هميشگي باشد
🔸فَلَمَّا جَنَّ عَلَيْهِ اللَّيْلُ رَأى كَوْكَباً قالَ هذا رَبِّي فَلَمَّا أَفَلَ قالَ لا أُحِبُّ الْآفِلِينَ «76» انعام پس چون شب بر او پرده افكند (ابراهيم)ستارهاى ديد، گفت: اين پروردگار من است. پس چون غروب كرد، گفت: من زوال پذيران را دوست ندارم.
❇ معقول نيست كه پروردگار آدمى مانند زيبائيها و تجملات ناپايدار دنيا، در معرض مرگ و حيات، ثبوت و زوال، طلوع و غروب، ظهور و خفا، پيرى و جوانى، زشتى و زيبائى و امثال اين دگرگونيها واقع گردد.
👈و به هر حال، ابراهيم (عليهالسلام ) ربوبيت كوكب را از راه اينكه غروب و تغير بر آن عارض مى شود ابطال كرده است. حال يا منظورش از اينكه او كوكب را دوست نمى دارد چون دستخوش غروب مى شود، اين بوده كه مساءله بطلان ربوبيت آنرا به كنايه برساند، چنانكه امام صادق (عليهالسلام ) مى فرمايد: ❓ آيا دين چيزى جز مهر و #محبت است ؟ يا اينكه برهانش متقوم بر دوست نداشتن بوده، و اگر هم در اين بين، اسمى از غروب برده در حقيقت خواسته است همان دوست نداشتن خود را توجيه كند. چون دوست نداشتن چيزى با ربوبيت آن منافات دارد. 👈زيرا ربوبيت ملازم با #محبوبيت است، و چيزى كه از نظر نداشتن زيبائى واقعى و غير قابل تغيير و زوال نمى تواند محبت فطرى و غريزى انسان را به خود جلب نمايد، مستحق ربوبيت نيست. البته اين وجه با ظهور آيه و سياق احتجاج، بيشتر و بهتر مى سازد. بنابراين مى توان گفت كه ابراهيم (عليهالسلام ) در اين كلام خود به ملازمه اى كه بين (دوست داشتن ) و (بندگى كردن ) و يا بين (معبود بودن ) و (محبوبيت ) است، اشاره كرده. 👌👌 ارتباط بين (رب ) و (مربوب ) ارتباطى است حقيقى و واقعى كه باعث محبت مربوب نسبت به رب خود مى شود و تكوينا آن را مجذوب و تابع اين مى سازد،
🔻و اما اينكه چرا در نفى محبت، كلمه (آفلين ) را به كار برد كه صيغه اى است مخصوص ذوى العقول، گويا براى اشاره به اين بوده كه فاقد عقل و شعور، به هيچ وجه استحقاق ربوبيت را ندارد.
📚تفسير الميزان
موجودى كه طلوع و غروب دارد، محكوم قوانين است نه حاكم بر آنها. - محبوب واقعى كسى است كه محدود به مكان، زمان و موقّت نباشد. «لا أُحِبُّ الْآفِلِينَ» 💐💐- معبود، بايد #محبوب و عبادت بايد #عاشقانه باشد، #روح_دين، #عشق است. «لا أُحِبُّ الْآفِلِينَ» 📚تفسير نور
👈 آنچه پنهان گردد شايستۀ پروردگارى نيست.
↩️- شايستگى #ربوبيت جهان براى كسى كه ثبات داشته و از موجودات ديگر تأثير نپذيرد.
↩️ - محبت، دريچهاى مهم براى ارتباط انسان با پروردگار و شناخت اوست. ابراهيم(ع) #محبت را گامى نخست در #خداشناسى دانسته و به جاى «لا أقبل» و مانند آن، تعبير «لاٰ أُحِبُّ» را به كار برده است. اين تعبير بيانگر نقش محبت در ايجاد اين پيوند است
📚تفسير راهنما
كلمات كليدي : معبود دوست محبوب عشق
|
|
|
|
رتبه: Advanced Member
گروه ها: member, Administrators تاریخ عضویت: 1390/02/31 ارسالها: 1,048 48 تشکر دریافتی در 28 ارسال
|
❁﷽❁
#خدا آن است که #محبوب باشد.چيزي که دلپذير نباشد خدا نيست! #قرآن کريم يک کتاب علمی خشک نيست، علمي است که با #دل کار دارد، ❤️
🔸فَلَمَّا جَنَّ عَلَيْهِ اللَّيْلُ رَأى كَوْكَباً قالَ هذا رَبِّي فَلَمَّا أَفَلَ قالَ لا أُحِبُّ الْآفِلِينَ «76» انعام پس چون شب بر او پرده افكند (ابراهيم)ستارهاى ديد، گفت: اين پروردگار من است. پس چون غروب كرد، گفت: من زوال پذيران را دوست ندارم.
👈شما با ده دليل ثابت کنيد که خدايي هست، خدا روشن است مثل دو دوتا چهارتا! اما آن #خداي_دلپذيري که خليل حق ميگويد من خدايي که «آفِل» است دوست ندارم؛ شما در تمام کتابهاي فلسفي، کلامي ـ چه مشّاء و چه اشراق ـ اينها را که بگرديد، اين طرز حرف زدن را پيدا نميکنيد. هيچ حکيم و رياضيداني ميگويد من دوست ندارم! دوست ندارم يعني چه؟! در مطالب علمي، نه اصولي ميتواند بگويد، نه فقيه ميتواند بگويد، نه حکيم ميتواند بگويد و نه متکلّم میتواند بگويد که من دوست ندارم اينطور بشود، دوست نداري نداشته باش! اگر برهان داري اقامه کن! در علوم حرف اوّل را دليل ميزند؛ من دوست دارم و من دوست ندارم را که شما در هيچ جا نشنيديد! ♦ولي در مهمترين کتابهاي ما يعني #قرآن کريم و در مهمترين استدلالهاي ما که #توحيد است، از مهمترين انبياي ما که خليل حق است، سخن از #دوست_داشتن مطرح است، ميگويد من «آفِل» را دوست ندارم! اين طريقهٴ فلسفه و کلام نيست، طريقهٴ وحي است! 🌹قرآن خدايي را ثابت ميکند که #دلپذير باشد! خدا آن است که به او آدم دل بدهد! اينکه خدايي هست در عالَم که اين مشکل ما را حلّ نميکند؛ آن خدايي که وحي او را ثابت ميکند با ايمان همراه است، خدايي که دل در برابر او خاضع باشد، ﴿لاَ أُحِبُّ الآفِلِينَ﴾،[31] چرا؟ 🌹چون خدا آن است که #محبوب باشد و «آفِل» محبوب نيست، پس «آفِل» خدا نيست. اين طرز تربيت قرآن کريم است، شما تمام کتابهاي فلسفي و کلامي را ببينيد، اين طرز فکر را نميبينيد؛ در رياضيات نيست، در فيزيک نيست، در شيمي نيست، در فقه نيست، در اصول نيست. هيچ فقيهي ميگويد که من دوست ندارم اينطور باشم؟ اين چه استدلالي است؟! در فقه شما ديديد آيا هيچ فقيهي استدلال بکند که من اين را دوست ندارم؟! يا در اصول کسي بگويد من او را دوست دارم؟! اينها علمي نيست که با دوست داشتن يا نداشتن همراه باشد؛ در علوم عقلي هم همين طور است! 👈👈اما قرآن کريم يک کتاب علمی خشک نيست، علمي است که با دل کار دارد، ميگويد خدا آن است که #دل در برابر او خضوع کند، آن حقيقت نامتناهي است، ♦ چيزي که #دلپذير نباشد #خدا نيست! شما هر چه را ممکن است که بر او تحميل بکني، ولي او خدا نيست، ﴿لاَ أُحِبُّ الآفِلِينَ﴾.
🎙ایت الله جوادی املی
|
سیدکاظم فرهنگ |
|
|
|
جهش به انجمن
شما مجاز به ارسال مطلب در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به ارسال پاسخ در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به حذف مطلب ارسالی خود در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به ویرایش مطلب ارسالی خود در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به ایجاد نظر سنجی در این انجمن نمی باشید.
شما مجاز به رای دادن در این انجمن نمی باشید.